Hiljuti Youtube’i postitatud emotsionaalses videos annab Pärtelpoeg oma fännidele teada, et eelmisel aastal aset leidnud kurb olukord on teda jälle tabanud: “Minu jaoks oli see eelmiselgi korral juba piisavalt alandav ja nõme, aga kuna ma ei pea tema (Mari-Leen Albers toim.) vastu viha, siis sel aastal registreerisin uuesti “Kokkamine Kristinaga” blogiga, mispeale mulle aga teatati, et saan jälle disklahvi.”

Seekordse konkursilt eemaldamise põhjuseks olevat hiljuti Eesti Blogiauhindade reeglistikku lisatud klausel, mille kohaselt tohivad osaleda ainult kirjalikud blogid. “Kas mitte keegi neist ei suutnud mulle seda öelda, kui ma kandideerisin? Kas Albers tahtis lihtsalt tasuta promo oma üritusele ja mind jälle alavääristada?” spekuleeris Pärtelpoeg. “Mul juba eelmise aastaga seoses on trauma selle üritusega ja ikka nad tahavad mingit draamat tekitada, ma ei viitsi selliste inimestega suhelda. Ma ei taha nende blogiauhindadega mitte iialgi enam tegemist teha, kaks aastat järjest mind maha teha…,” ohkas ta raskelt.

Kristinale avaldab toetust ka Brigitte Susanne Hunt, kes mullusel auhinnagalal Kristinaga suurde suhteskandaali kisti. Brigitte teatas oma Instagrami story’s järgmist:

Mari-Leen Albers saatis Kroonikale oma kommentaari, mille avaldame täismahus:

Seoses blogiauhindade “draamaga”, mida hetkel Kristina Pärtelpoeg (ja Brigitte Susanne Hunt) Instagramis jagavad, tahan ma öelda vaid üht:

Blogiauhindade reeglites on selgelt kirjas, osaleda saavad kirjutavad blogijad. 15.04, kui lõppes registreerimine, hakkasime me kõiki ükshaaval üle vaatama. See tähendab, kui oli kirjas keegi Instagrami, Youtube’i vms kanaliga, mis pole kirjutav blogi, siis ta sai konkursilt eemaldatud. See oleks juhtunud ka Kristina Pärtelpojaga, kuid ta avaldas varem soovi enda blogi konkursilt eemaldada.

Sama olukord oli žüriikategooriates — kui sa oled ise 90% parima fotopostituse piltidel, siis see ei ole sinu loodud sisu ja sinu tehtud pildid, seega see ei kvalifitseeru. Või kui sul on totaalselt vale asi vales kategoorias, siis kirjutame, küsime täpsustavaid küsimusi.

Aga et me kedagi kuskil avalikult lintšima hakkaks, seda ei ole kunagi plaanis olnud. See, kui keegi edastab kaks lauset kahesajalauselisest arutelust, on konkreetselt kontekstist välja rebitud ja tänavuste korradajate suhtes ebaaus, kuidas meid ja meie meetodeid nüüd lintšitakse.