Ansambli The Tuberkuloited kitarrist ALAR AIGRO naudib luksust tegeleda oma lemmiktegevuse, muusikaga koduseinte vahelt lahkumata.

Alar (36) istub kesklinnas asuva värskelt remonditud korteri keldris ja tinistab kitarri. See pole tavaline kelder, kus saab talvekartuleid ja keediseid hoida, vaid tasemel tehnikaga sisustatud stuudio. Pillimees kulutas hunniku raha ja palju unetuid öid, et täita ammune unistus — ühendada kodu ja võimalus muusikat produtseerida.

«Hea, et ma jõudsin enne naise ära võtta, sest elan praegu nagu erak. Kogu aeg möödub stuudios, vahel ei viitsi trepist üleski ronida, et sööma minna,» muigab Alar.

Kodustuudio pole Alarile siiski mitte äriprojekt. Ta lubab sinna salvestama vaid bände, mille muusika ja liikmed talle endale meeldivad. Juba on Alari pool lindistamas käinud Vennaskond, Kulo ja The Belka.


«Ma ei viitsi suvaliste kuttidega vaidlema hakata. Bändidele, mis mulle ei meeldi, on kindlasti ka paremaid kohti. Ma ootan noori punte, kes teevad musa selle tegemise, mitte kuulsuse pärast,» ütleb Alar.


Tavaliselt küsitakse stuudios 300-400 kroonist tunnihinda. Alar aga ei taha, et aeg hakkaks loomingut mõjutama ja lepib seetõttu terve loo tegemise hinna kokku.

Lähemalt 30. mai Kroonikast