2.06 SkyPlus hommikuprogrammis rääkisid saatejuhid Alari Kivisaar, Kristjan Hirmo ja Maris Järva USAs toimuvatest massirahutustest, mis algasid pärast seda, kui politseinik tappis vahistamise käigus mustanahalise George Floydi.

Sellele järgnenud vestluses kasutas Alari Kivisaar fraase ja väljendeid, mida tema ise nimetaks reljeefseks, kuid mis nooremas generatsioonis tekitas pahameelt.

Twitteris tegutsev Black Lives Matter eestikeelne kogukond alustas petitsiooni Alari Kivisaare vastu, nõudes tema vallandamist pärast sõnavõttu raadioeetris. Petitsioon teenis nelja päevaga üle kolme tuhande allkirja ning selle hoog rauges umbes kuue tuhande juures.

Petitsiooniga nõuti Kivisaare vallandamist ja asendamist kellegagi, kes on tolerantsem.

Kivisaare toetajad ei jätnud asja sinnapaika ning alustasid kolm päeva pärast raadiohääle vastast petitsiooni tema toetuseks sarnase üleskutse. Kivisaare toetuseks tehtud petitsioon ei saanud alguses minema, kuid on tänapäevaks kogunud mõnisada allkirja vähem kui vallandamist nõudev petitsioon.

Koos Kivisaare vallandamist nõudva petitsiooniga käivitus sotsiaalmeedias kampaania, kus raadiohäält hakati rassistiks kutsuma. See aga ei meeldinud Kivisaare absoluutselt ja ta otsustas solvajate vastu võitlusesse astuda.

Kivisaar võttis ühendust tuntud vandeadvokaadi Robert Sarvega, kelle spetsialiteediks on kujunenud just laimavate ja solvavate kommenteerijatele vastu astumine.

"Ma olen esimene inimene Eestis, keda on valeuudise põhjal üritatud siit stuudiost lahti kangutada ehk siis vallandada. See on absoluutselt absurdne olukord," rõhutab ta.

Ometi ei löö armastatud raadiohääl käega ning on otsustanud astuda juba järgmised sammud, et oma maine päästa. "Need inimesed, kes mind nüüd jahivad, tulid seljataga üle ristmiku juba punase tulega ehk siis nad on rikkunud seadust," ütles Kivisaar.

"Õnneks meie Sky Plussi hommikuprogrammi kuulajad ja ka need teised intelligentsed inimesed, kes seda kõike pärast kisa kerkimist järele kuulasid, saavad aru, et see kõik rajaneb totaalsele valele. See ei võta ära minule tekitatud valu ja kahju, aga tahaksin tänada kõiki neid inimesi, kes on mulle toetust avaldanud ja kes on raskel hetkel toeks olnud," tänab raadiohääl.

"See labastele valedel ülesehitatud minuvastane kampaania, massiivne organiseeritud laimukampaania on ületanud absoluutselt igasugused piirid. Sellepärast olengi otsustanud kõik laimajad vastutusele võtta. Sellel teekonnal on minu kaaslaseks vandeadvokaat Robert Sarv," rääkis legendaarne raadiosaatejuht.

Kivisaare avaldusest on möödas nüüdseks poolteist kuud. Raadiohääl on käinud vahepeal puhkusel ning ka meedia ei kajasta George Floydi ümber käivat skandaali. Kui võiks arvata, et olukorra laabudes on Kivisaar mõttes taganenud, siis nii pole.

"Kindlasti ei ole ma ümber mõelnud. Vastupidi - töö käib," ütles Alari Kivisaar ning lubas uuel nädalal sündmuste hetkeolukorra kohta pikemalt avaldust.