Mõne kuuga on Ally McBeali kehastavast CALISTA FLOCKHARTist saanud vastutustundeline noor ema.

«Ema olla on parem kui miski muu siin ilmas. Parem isegi kui Ally McBeal,» õhkab 36aastane Flockhart, kes alustas aastavahetusel oma elu raskeimat rolli pisipoja Liami emana. Liam tuli ilmale aastatuhande esimesel päeval, ja kuigi Calista võttis sünnitusest osa vaid kõrvalseisjana, tundis ta kohe, et see laps on temale loodud. Sestsaadik ei ole Calista elus enam miski endine.
Esimest korda seitsme aasta jooksul ei teinud Calista sel suvel päevagi tööd. Ei mingeid filmi- ega teatrirolle — ainult mähkmed, lutipudelid, söögiajad ja unelaulud. Calista nautis elu koduses Los Angeleses ja käis pisipojaga koguni Havai saarel.
«Võib-olla teen järgmisel suvel ühe filmi, võib-olla mitte,» intrigeerib ta. «Võib-olla ei tee ma enam kunagi tööd, olen ainult oma pojaga. See meeldib mulle nii kohutavalt.»

Unistuse täitumine
Poja adopteerimine aasta alguses üllatas paljusid Calista fänne. «Aga mina olin selleks valmis. Olin last juba ammu tahtnud, tema tulek tundus nii loomulik. Aeg oli õige ja maailmas pole midagi, mis suudaks mind õnnelikumaks teha kui laps,» ütleb Calista.
Nagu paljud emad, vaatab ka Calista mõnikord oma magavat poega heldinult. «Pean ennast näpistama, et uskuda: ta on tõesti minu. Kaheksa kuuga on ta tõepoolest saanud osakeseks minust. Kaks kuud on ta elanud mu süles, ja kui ma temast mingil põhjusel eemal pean olema, on mul tunne, nagu oleks mul käsi otsast lõigatud. Emadus on mu elu paika pannud — nüüd tean kindlalt, mis on tähtis.»
Teretulnud oli loomulikult ka puhkus. «Lõppude lõpuks olen ju seitse aastat rakkes olnud. Olin väsinud. Mitte füüsiliselt väsinud, vaid läbipõlenud. Ma ei tahtnud enam näidelda. Mul on laps, ja ma ei igatsenud muud kui kodus olla ja teda hoida,» räägib piitspeenike näitlejatar.

Reeglid versus instinkt
Lapse kasvatamisel ei tasu lähtuda reeglitest, vaid instinktist, soovitab Calista. Sel põhjusel ei ole ta ühinenud ookeani taga laialt levinud Mommy and Me liikumisega, kus imikud ja nende emad juhendaja järelvalve all üksteise muredest ja rõõmudest osa saavad. «Ma arvan, et alla aasta vanused lapsed saavad teistelt endavanustelt ainult haigusi,» leiab Calista. «Ma leian, et see on rohkem suunatud emadele kui lastele. Võib-olla teen suure vea, aga ma kavatsen igasuguse grupitegevusega oodata, kuni ta saab aastaseks.»
Sõpradeta Liam siiski ei ole — tal käib tihti külas näitlejatar Camryn Mayhemi poeg Milo. Lapsi on ka paljudel Calista sõbrannadel.
Calista vanemad on tütart alati toetanud. Nõu ja jõuga olid nad abiks ka siis, kui Calista sai emaks. Esimesel kolmel nädalal elas ema Calista juures. «Ja temast oli palju abi,» kiidab Calista.
Nüüd käib Calista jälle tööl, ja loomulikult võtab ta kaasa Liami. Peale lapse on tal tavaliselt kaasas ka üheksa-aastane terjer Webster. Ally McBeali stuudio on väga lastesõbralik, töötajate laste tarvis on seal sisse seatud lausa minilasteaed.

Mures sõber Roberti pärast
Uut hooaega alustas Ally McBeali võttegrupp mitme uue tegelasega. Paraku panid aga mõned vanad tuttavad näod pillid kotti ja lahkusid jäädavalt. Üks neist on Calista hea sõber Robert Downey juunior, kellest produtsent David E. Kelley oli sunnitud loobuma narkoskandaali tõttu. «Robert on suurepärane mees. Väga andekas, väga intelligentne. Meie vahel oli algusest peale side,» kaitseb Calista.
Praegugi muretseb ta rohkem Roberti tervise kui tema karjääri pärast. «Muidugi tahan, et ta tuleks tagasi, aga eelkõige peab ta terveks saama. Väga raske on kõrvalt vaadata, kui inimene sellise supi sisse satub. Aga ma usun, et ta on õigel teel,» räägib Calista.