Modellile lähedased isikud sõnasid väljaandele TMZ, et Jael sulges viimast korda silmad teisipäeva hommikul kell 11. Naise tervislik seisund oli eelneval õhtul halvemaks läinud. Jael oli paar päeva teadvusetu olnud ja tema perekond keelas hiljuti ära külastajad.

Jael otsustas Halloweeni ajal kemoteraapiast loobuda ja sattus haiglasse tänupühade ajal. "Esimene õhtu haiglas. Nii palju asju, mida ma elu kohta ei teadnud. Ega ka surma kohta. Nii palju asju," lausus Strauss sotsiaalmeedia vahendusel.

Septembri lõpus teatas Jael sotsiaalmeedia vahendusel, et tal diagnoositi rinnavähk. Ameerikas oli alanud rinnavähi teadlikkuse kuu ja juba 2. oktoobril diagnoositi naisel neljandas staadiumis rinnavähk. "See on agressiivselt levinud läbi mu keda ja see on ravimatu," rääkis Strauss.

Ravikulude katmiseks seadsid Straussi sõbrad üles GoFundMe lehe ja kokku koguti üle 18 000 dollarit.

Jael Strauss osales USA modellisaate 8. hooajas. Juba saate ajal paistis ta silma pahelisusega. Rentslisse vajunud kaunitarile said saatuslikuks metamfetamiin ja teised kanged meelemürgid. 6 aastaga töötuks, kodutuks, hambutuks ja näotuks muutunud Jael paljastas 2012. aastal Dr. Phili südame puistamise saates, et keeldub abist ega vaja kellegi kaastunnet, kuid tunnistas samas, et on võitlust narkootikumidega juba peaaegu kaotamas.

Narkomaanist sõpradega lävis Jael juba tippmodelli saate ajal ning 2007.aastal eetris olnud hooaja mitmes episoodis rääkis ta leinast, mis valdas teda sõbra surma tõttu, kes lahkus siit ilmast üledoosi tagajärjel.