Amy Winehouse on puhkusel Kariibi mere saarel uimastisõltuvusest kenasti lahti saanud... ainult selleks, et langeda viinakuradi küüsi.

Ajaleht Daily Mail käis Amy'l St. Lucia saarel külas - ja leidis eest meeleheitel ja joobnud naise, kes ei suutnud isegi oma sigaretti süüdata. Varahommikul hotelli baaris oli Amy nina ees juba napsiklaas. «Arvan, et mul läheb hästi,» teatas ta. «Tavaliselt on mul selleks ajaks juba kuus napsi sees. Praegu olen alles teise kallal.»
Hotelli baaris keeldutakse Amy'le alkoholi serveerimast. Talle tuuakse hoopis kummelitee. Kuid niipea, kui baaridaam selja keerab, on Amy tekiilapudeli kallal ja rüüpab sellest tublid sõõmud. Tema juuksed on sassis ning ihu pesemata ja haavu täis. Amy on end jälle lõikuma hakanud. Tema isa Mitch Winehouse pakkis kohvrid ja lahkus, öeldes, et Amyt saab aidata ainult tema ise.
Plaadifirma Universal on palganud trobikonna turvamehi, kelle ülesandeks on kaitsta Amy't alkoholi eest ja tagada, et ta tegeleks oma uue albumiga. Paraku ei saa need ligi 500 dollarit päevas teenivad mehed oma ülesandega hakkama - Amy't pole võimalik alkoholist lahutada.
 #end#
Narkomaanist alkohoolikuks
Oma põlvkonna kõige põnevamaks hääleks kuulutatud Amy elab kahes villas, mille eest tuleb välja käia ligi 4000 dollarit öö eest. Siiamaani on see Kariibi puhkus Universalile maksma läinud miljoni dollari ringis. Plaadifirma loodab, et Amy teeb sama hea albumi nagu oli tema Back to Black, mille ta kirjutas 2006. aastal kahe nädala jooksul ja mida müüdi üle 11 miljoni eksemplari.
Lootma peab, kuigi alust selleks ei ole. Viimaste kuude jooksul on Amy alkoholiga liialdamise tõttu kolm korda haiglasse sattunud. Mõni nädal tagasi pidi ta esinema St. Lucia jazzfestivalil, kuid ta jäi hiljaks ja oli «liiga purjus ja liiga emotsionaalne», et lavale minna.
«Laulmine St. Lucial tõi tagasi valusad mälestused,» vabandab tema esindaja. Amy ja tema eksabikaasa Blake Fielder-Civil veetsid St. Lucial oma mesinädalad.
Amy pidi esinema Inglismaal Universali 50. sünnipäeval. Ka see plaan jäi katki. Samuti lükkas Amy tagasi legendaarse produtsendi Quincy Jonesi palve esitada tema albumil üks lugu.
Amy on oma uue albumi kallal tööd teinud kaks aastat, võideldes samal ajal heroiini-, cracki- ja kokaiinisõltuvusega. Nüüd on tema deemoniks alkohol. Märtsis teatas Universal, et tema uued demolood ei kõlba kuskile ja need tuleb ümber teha.
 
Taevas ja põrgu
Amy on St. Lucial olnud peaaegu terve aasta. Algus oli ilus. Amy vabanes uimastisõltuvusest, kulutas üle kümne tuhande dollari iluhooldustele, nautis noorte poiste seltskonda (mis lõpuks põhjustas tema abielu purunemise) ja kirjutas muusikat.
Kuid peagi leidis Amy tee viinaklaasi juurde. Turistid nägid teda neljakäpakil kuurordi baaride ümbruses roomamas ja tasuta napsi nurumas, sest hotelli baar teda enam ei teenindanud. Veebruaris sattus Amy alkoholimürgitusega haiglasse. Varsti pärast seda sõitis ta koju. Isa oli ostnud talle Põhja-Londonisse uue villa ning Amy lootis koos vanglast vabaneva abikaasaga sinna sisse kolida. Meest ta ei näinudki - sai hoopis teada, et Blake saab isaks naisega, kellega oli tutvunud võõrutuskliinikus.
Amy sõitis tagasi St. Luciale, lubades, et hakkab oma albumi kallal tõsiselt tööle. Mõni päev hiljem nähti teda saarel ringi kakerdamas ja iseendaga rääkimas. Amy oli purupurjus. Sestsaadik on ta vähemalt kaks korda alkoholimürgitusega haiglasse sattunud.
Amy lahutatud vanemad on murest murtud. «Näha teda kõndimas ja rääkimas pärast seda, kui ta kaks korda peaaegu suri... Ta on nii palju edasi arenenud,» räägib isa Mitch. «Aga kui ta on nüüd uimastid alkoholi vastu vahetanud... Ma ei usu, et suudan selle kadalipu veel kord läbi teha.»
Amy ema Janis tunnistab, et ta ei saa muud teha kui käed rüpes tütre allakäiku pealt vaadata ja loota, et ta ise otsustab joomise lõpetada. «See on järjekordne deemon, millega ta peab võitlema,» räägib ta. «Ta sai uimastisõltuvusest ise üle ja ma tean, et ta suudab ka joomise lõpetada. Aga see peab olema tema otsus. Keegi teine teda aidata ei saa.»
 
Õnnetu armastus
Inimesed, kes Amy't tunnevad, usuvad, et ta armastab ikka veel abikaasa Blake'i. Purjus Amy pihtis ühele turistile: «Me Blake'iga veetsime siin oma mesinädalad, kuid me pidasime vastu ainult kaks aastat ja nüüd me lahutame. Nad võtsid ta minult ära, kui nad ta vangi panid. Aga me armastame teineteist ikka veel. Ma tõesti armastan teda. Aga kas teate, mis? Ta saab nüüd isaks ja mul on tema pärast nii hea meel. Minu kallim saab lapse!»
Blake saab tõepoolest isaks - narkomaanist üksikemaga, kel on juba kaks last. Amy on kirjutanud sellest kurvast loost laulu Ultimate Betrayal. Ometi püüab ta halva mängu juurde head nägu teha. «Mina talle lapsi anda ei saanud, pealegi tahan ma musti, mitte valgeid lapsi,» on ta öelnud.
St. Lucia rahvas on harjunud, et saarel on Amy pärast pidevalt mingi skandaal. Kohalik taksojuht räägib, et Amy'l on kombeks alasti rannas ringi liduda. Baaridaamid üritavad talle kokteilide asemel vett ja mahla pakkuda, kuid Amy leiab alati tee alkoholi juurde. Kõik, kes teda tunnevad, on murest hallid. Kuid võib-olla just see meeldibki Amy'le? Isa Mitch meenutab, et lapsepõlves oli Amy'l  kombeks teeselda, et ta hakkab lämbuma. «Kõige rohkem meeldib talle see, kui kõik tema pärast muretsevad,» ütleb Mitch. Võib-olla oleks aeg saata saarele mõni psühholoog?