Aastaid sõltuvusega võidelnud Winehouse suri 2011. aastal alkoholimürgitusse, vahendab Mirror. Vaid mõned kuud enne traagilist surma oli lauljanna suundunud võõrutusravile, et valmistuda peagi hakkama pidanud suureks turneeks.

Kuigi staari tervislik seisund oli väga halb, siis väidetavalt ei soovinud ei mänedžer ega Winehouse'i isa, et lauljanna esinemised ära jätaks. Isa ise on hiljem selliseid väiteid karmilt eitanud.

Juba 2009. aastal levisid jutud, et isa oli tütre võõrutusravile kaamerad kaasa võtnud. Kuigi mees ise ka seda eitas, siis ka lauljanna nõudis avalikku selgitust, miks vanem talle nii halba soovib.

2010. aastal läks Winehouse lahku oma poiss-sõbrast Reg Travissist, kellel sai väidetavalt staari sõltuvusest küllalt. Ei läinud kaua kuni tunded staari ja endise kallima Blake Fielder-Civili vahel taas kuumenema hakkasid.

Vaid aasta enne surma tunnistas staar avalikkusele, et on taas koos abikaasa Blake'iga, kes hiljem tunnistas, et just tema tutvustas staarile ka heroiini. Olenemata sellest, et vahetult enne surma jättis lauljanna narkootikumid kõrvale, siis aastaid kestnud mürgitamine oli oma mõju juba avaldanud.

Winehouse'i viimane avalik esinemine oli koos ristitütrega Londonis. Viimase vestluse pidas lauljanna maja oma ihukaitsja Andrew Morrisega, vahetult enne magamaminekut. "Ta näitas mulle klippe oma sülearvutist ja laulis. Lõpuks naljatas, et küll ma oskan hästi laulda ning ma lisasin, et oskab tõest." Ometi tõdes ihukaitsja, et staar oli kuulsusest väsinud. "Ta ütles, et kui ta saaks oma karjääri tagasi anda, siis teeks seda, et kasvõi tänavalt rahus kõndida."