Produtsent Andrei Zevakin läks märtsis pahaaimamatult USAsse, teadmata, et koroonaviirusest tekkiv eriolukord takistab tal kodumaale naasmast. Lühikesest reisist sai kolm kuud kestev olelusvõitlus, kus kõige enam pidi võitlema igavusega. Sest just igavusest hakkas Andrei YouTube'is tegema reaktsioonivideoid Eesti telesarjadele, enamasti TV3-s näidatavale "Rannamaja: Raju reedele" ja Kanal2 kohtingusaatele "Karvased kosilased".

Nendele kahele sarjale reageerimine ongi Andrei YouTube kanali lühikese ajaga meeletult populaarseks teinud. Lausa nii populaarseks, et tal on juba üks meedias kajastatud skandaalgi selja taga.

Sinu kanalis on põhiliselt reaktsioonivideod. Kust selle tegemise mõte tuli? Kas nii on sisu kergem või raskem luua?

Praegu on jah põhiliselt reaktsioonivideod. Ma olin USAs ja seal oli väga igav ning mõtlesin muusikasja edasi teha, aga kuidagi teistmoodi. Aretasin uusi ideid. Aga arvutiga oli mingi jama salvestamisel, hästi ei vedanud välja ja siis ma mõtlesin, et mul on igasuguseid muid ideid ka ning mõtlesin, et teen praegu seda (reaktsioonivideod). Hakkasin vaikselt tegema, panin need videod oma väikses toas põranda peal kokku.

Sellise sisu loomise kontseptsioon on lihtne – sa reageerid juba olemasolevale sisule. Selline reaktsioon ei saa ka olla, et lihtsalt vaatad ja naerad kaasa. See peab ka huvitav olema. Ma püüangi teha nii, et inimesed saavad end lugudega paremini seostada ja siis püüan ise lugusid peale rääkida, kommentaare jagada ja veits nalja teha. Mis selle video eriliseks teeb, on töötlemine. Väikesed heliefektid juurde, videoga ise manipuleerida. Kõik see kokku teebki hea asja. Kui nii seda teha, siis on see keeruline, sest tahad ikkagi head asja teha.

Kommentaare lugedes on tagasiside videodele olnud positiivne. Aga missugust kriitikat sa oled saanud? Peale Brigitte Susanne Hundi oma.

Kriitikaga on ka see, et maru vähe on seda. Ilmselgelt seal paar kommentaari on, mis ütlevad, kuidas asja tegema peaks. Reaalselt see vahe, kus inimesed kiidavad ja laidavad, on 95-5. Isegi pärast seda Brigitte teemat. Ainuke, kes seal kriitikat jagas, oligi Brigitte ise. Aga üldises mõttes ei ole kriitikat üldse olnud. Ju siis on inimestele peale läinud.

Sind on vähemalt ühel korral võrreldud Evert Poomiga. Võib-olla selle pärast, kui oodatud sinu videod on. Mis sa sellest võrdlusest arvad? Kas ta peaks sinu pärast muretsema?

Ma arvan, et see Everti võrdlus tuleb sellest, et meil on teemad suht samasse auku ehk reaktsioonivideod. Tema teeb seda omamoodi ja mina omamoodi. Mõlemal on sama teema, aga mõlemad teevad veits teismoodi. Kas tema peaks minu pärast muretsema? Mina ei võta seda võistlusena ja ma arvan, et tema ei võta seda võistlusena. See on suht chill. Ma ei usu, et keegi teeb seda selleks, et kellelegi ära panna.
Aga selles mõttes tore, et inimesed võrdlevad. Evert inimestele meeldib ja kui nad toovad välja, et mul on sama tunnetusega asi, siis on ju tore.

Mis teeb sinu kanali eriliseks?

Ma ei tea, mis selle eriliseks teeb. Aga miks see huugama läks on see, et teemad (reageerimine Rannamaja ja Karvaste Kosilaste saadetele) on sellised. Kõik inimesed niikuinii vaatavad neid saateid ja arutavad omavahel. Siis on tore, kui keegi sinna juurde ka natuke nalja teeb või vaatab seda teise nurga alt. Pluss, reaktsioonivideod alati toimivad. See on hea. Ma ei tea, mis eriliseks teeb. Hea võnge, ausus ja naer. Saab naerda ja tuju paremaks muuta. Ma arvan, et see on see, mis toimib.

Millised tulevikuplaanid sul on?

Tulevikuplaanid on sellised, et tahaks täna (laupäeval) ilusasti koju jõuda. Siis vaatame, mis seis karantiiniga on ja siis peab selle eluga siin harjuma. Kõik on vaikselt juba välja kujunenud, mis inimestele meeldib ja mida nad näha tahavad, nii et ma arvan, et jätkub sama rada pidi, mis mais sai alustatud.

Ja muusika ka. USAs sai palju muusikat tehtud ja kõik inimesed, kellega sai koostööd tehtud, nüüd on võimalik nendega ka päriselt kokku saada ning asju lõpetada. Need ongi kaks asja, millele ma keskendun.

Kui sa oleksid vallaline, siis mis saatesse sa kaaslase otsimiseks läheksid - Rannamaja: Raju reede või Karvased kosilased? Ja miks?

Ma ei võtaks kumbagi. Või ei läheks vabatahtlikult sinna. Aga kui ma pean valima, siis "Karvaste Kosilaste" teema, sest see on rahulik, käid kahel deidil ära ja seal midagi erilist pole. "Raju reede" on selline, mis võib jätta laastavaid efekte sinu elule, nagu mõnel siin juba olnud on. Muidu võtaks "Karvased kosilased", sest seal pole midagi hullu, aga muidu ma ei läheks kumbagi.