"Tegemist on vaieldamatult Eesti kõige tugevama teleajakirjanikuga. Ma ei tunne ühtegi teist inimest, kellel oleks nii hea eetrinärv, kes suudaks nii kiiresti, täpselt ja samas teravalt reageerida sündmuste muutumisele eetris," kirjeldab Kuusk, ja lisab, et olgu tegu välis- või sisepoliitikaga, Aarne teadmistepagas on teda alati hämmastanud.

"Olen Aarnele alati teatud mõttes alt üles vaadanud. Kuigi ta ei ole selleks ise kunagi põhjust andnud. Ta on olnud alati hästi lihtne, ei ole kopika eest mingisugust staarikomponenti, see on olnud tema puhul hästi sümpaatne," sõnab Kuusk.

Mida on aga ajakirjanikel Aarne Rannamäelt õppida? "Teadmistepagas, tohutu lugemus, huvi maailmasündmuste vastu ja teiselt poolt oskus võtta üks teema ja minna sellega täiesti süvitsi. Mitte intervjueeritaval lasta ennast mugavalt tunda, küsida täpsustavaid küsimusi - selles mõttes ta on vaieldamatult kõige tugevam intervjueerija Eesti teleeetris," loetleb Kuusk, ja lisab, et on ise Aarnelt väga palju nõu küsinud.

"Ja ta on seda nõu hästi hea meelega jaganud. Puudutagu see siis teemapüstitusi või külaliste valikuid. Ta on olnud hästi abivalmis alati," lisab Kuusk.

Reisikirg ja huumorimeel

Rannamäega meenuvad nii Kuusel kui ka ilmselt paljudel lugejatel ja televaatajatel tema suurepärased reportaažid välismaalt: Iraagi sõja eelõhtu otsereportaaž, suurepärased dokumentaalfilmid. "Selles žanris on ta täiesti ületamatu. Ta on teinud asju, mida 10-15 aastat tagasi ükski ajakirjanik ei teinud: suurte riskidega seotud Lähis-Ida reisid, põgenikelaagrid. Ta on alati olnud esimesena valmis minema sellistesse kohtadesse," sõnab Kuusk.

Telemaja lahutamatuks osaks on ka Aarne Rannamäe huumorimeel. "Tal on mitmeid väljendeid, mis on klassikaks saanud," tunnistab ka kolleeg Andres Kuusk.