“Pigem on vist juhtunud …”

Kui Publik uurib, kui palju naistemehe poolest tuntud endisel teleajakirjanikul võsusid on, sõnab mees resoluutselt: “Igal inimesel on midagi, mida ta soovib jätta enda teada.”

Varasemas intervjuus ajakirjale Naised on Raid laste saamisest rääkinud järgmist: “Pigem vist on juhtunud ja tõesti tore, et on juhtunud. Ma olen ise selline suht otsustusvõimetu tegelane. Eriti mis puudutab inimsuhteid ja mind ennast. Teiste puhul on alati imetore teha mingit analüüsi. Enda puhul on see peaaegu vastunäidustatud. Inimene on ju üldse selline loom, et ega ta enda kohta midagi teada ei taha — kardab.”

Ka täna kahtleb Raid, kas ja kui palju eksisteerib üldse planeeritud lapsi: “Ehk tuleb see kunstviljastamise puhul kõne alla. Naine läheb pukki ja vanamees siis hoiab käest kinni ja õndsalt oodatakse. Kusjuures ma ei ilgu selle teema kallal.”

Ei pea laste kasvatamist normaalseks

Väidetavalt saab Andres Raid ideaalselt läbi oma kolme tütrega, kuid kaksikpoegadega mees ei suhtle. Miks? “Kus on öeldud, et ma oma poegadega ei suhtle? No Eesti ajakirjandus on viimane, mida uskuda …” lükkab mees müüdi ümber.

Aga detailidesse, kas Raid poegadega suhtleb või mitte, mees laskuda ei soovi.

Varem on Raid öelnud, et oma lapsi ei kasvata ta lihtsalt seepärast, et ei pea seda NORMAALSEKS.

“Sotsrealism on mulle sügavalt võõras nähtus ja seega ei saa minu puhul küsida, milliseid naisi või ka tulevasi emasid ma neist kasvatan. Ma mõtlengi nii: kasvatada ei saa, kõik kasvab ise. Minu mõistes võiks lapse kasvatamist võrrelda roosi-, kurgi- ja tomatikasvatamisega, st tuleb luua vaid tingimused. Ehk siis hoolitsed, et tal oleks piisavalt valgust, sooja, toitev pinnas, toestus, ja kui on õige aeg, kutsud mesilase ehk siis avad akna, et mesilane saaks tuppa tulla. Kõik see kokku ongi tingimuste loomine.”