Teleajakirjanik Andres Raid (59) paneb hambad varna. Aprillis pöördus ta ise Harju maakohtu poole avaldusega kuulutada välja tema pankrot. Raid jääb sel teemal kidakeelseks, kuid tema pankrotihaldur Urmas Tross kinnitab lugu: «Tegu on eraisiku pankrotiga ja 30. juunil teeb kohus määruse selle väljakuulutamises.»

Trossi sõnul on see üks mõistlik viis lahendamaks enda maksejõuetuse olukorda. «Vahel plaanid jõukusest ebaõnnestuvad,» seletab Tross. «Kui see nii läheb, siis on eraisiku jaoks pankrotimenetlus hea lahendus. Pankrotiotsus peatab igasuguste nõuete, viiviste ja intresside arvutuse. Negatiivne on see, et kogu isiklik vara tuleb maha müüa ja raha jaotada võlausaldajate vahel.»
Pärast Raidi pankroti väljakuulutamist vaatab Tross üle tema varalise poole. «Minule teadaolevalt Andres Raidil väga midagi ei ole, sest sellele protsessile eelnes üks täitemenetlus, mille käigus talt võeti juba vara ära.»
Raid võib edaspidi oma sissetulekutest kuus endale jätta alampalga määra 355 eurot, pluss kolmandiku sellest (118 eurot) iga ülalpeetava jaoks. Ülejäänu tuleb loovutada võlausaldajatele.
«Selliseid asju juhtub, neid saab lahendada ja elu läheb edasi,» leiab Tross.