Rapla tööhõiveametis end töötuna arvele võtnud endine ETV püstolreporter ANDRES RAID on hämmingus ametkonna töö korraldamatusest. Ta elab juba mitmendat kuud ainult 400 krooni eest kuus.

«Tööhõiveametis valitseb täielik tegematajätmine,» pragab Raid. «Küsimusele, millist tööd nad vabade töökohtade leidmiseks on teinud, ei osatud mulle mõhkugi vastata. Nende kohus oleks töötuid teavitada uue õmblustsehhi avamisest või näiteks katlamaja elektriku surmast — tema koht ju vabaneb. Oleksin valmis ka naabermaakonnas leiba teenima, kuid sealsetest töökohtadest pole neil üldse mingit aimu.»

Raidi sõnul ripub ripub büroo seinal kaks suurendust lehekuulutustest, kus pakutakse sulasetööd Rootsis ja otsitakse korstnapühkijale abilist. Iga kord, kui Raid seal käib, tõmmatakse tema nime taha rist ning selle alusel makstakse raha. Raid kurdab, et ümbermaailmareisile minnes jääks ta abirahast ilma, sest ta polevat valmis kohe tööle asuma.

«Ma võin ju iga hetk lennukile hüpata ja järgmine päev pottsepana tööle asuda. See variant aga ei sobi. Neil on vaja iga kuu ristike teha. Mulle on arusaamatuks jäänud, mille eest ametnikud palka saavad. Kas ainult ristide tegemise eest?»