Eksprompt maratonile! Kirglik suusamees Andrus Ansip (53) avastas väärt kokkulangevuse - vahetult enne tema visiiti Jaapanisse toimub Sapporos suusamaraton! Sellel osalemiseks otsustas peaminister tõusva päikese maale sõita mõni päev seni kavandatust varem.

Veebruarikuu 15. päeval kohtub Andrus Ansip (pildil kolme aasta tagusel Tartu maratonil) Tokyos Jaapani peaministriga viimase kutsel. Ansip tunnistab, et kui ta avastas, et maailma üks tuntumaid maratone Jaapanis, Sapporo International Ski Marathon (Ansip osaleb 50 km distantsil) leiab aset 14. veebruaril, oli tal otsus pikemalt mõtlemata küps. Peaminister lahkub Eestist varem, et läbida eraviisiliselt Sapporos maraton ning alustada järgmisel päeval ametlikku visiiti Tokyos. Ansip maandub Osakas ning maksab oma eraviisilise kõrvalepõike ise kinni.
Suusatamist harrastaval Andrus Ansipil on kodus juba üks Worldloppet Masteri kuldmedal, mis kannab numbrit 1588. Selleks, et saada Worldloppeti meistriks, tuleb läbida kümme täispikka Worldloppeti sarja kuuluvat suusamaratoni. Eestlase jaoks on tähtis, et üks maratonidest oleks sõidetud teisel pool ookeani, näiteks USAs, Kanadas, Jaapanis või Austraalias. Praegu on
Worldloppeti sarjas viisteist maailmas toimuvat maratoni.
Esimese Worldloppet Masteri kulla sai Ansip juba Tartu meerina - siis käis ta ka Kangaroo Hoppetil Austraalias. Nüüd sihtivat Ansip juba teist Worldloppeti kulda. Lisaks Tartu maratonidele on ta uuel ringil suusatanud ka juba Vasaloppeti maratonil (2006). Sapporo maraton on nädal enne kodust Tartu 39. maratoni, kuhu ta samuti on end juba registreerinud.