"Selle jaoks ei ole kindlat valemit. Suhted püsivad, kui nad on kahepoolsed, ja kuidagi on juhtunud, et meil nad kahepoolsed on," kinnitab mees.

"Kui oleks nii, et üks on andja ja teine saaja, tühja see suhe püsinud oleks. See ei ole ainult mehe ja naise vahel nii, see on lastega samamoodi. Mul on kodus praegu hea vaadata, kuidas naine tikib kõige vanemale tütrele laulupeo jaoks rahvariidepluusile kaunistust. Lihtsam oleks ju osta, aga ma arvan, et sellistes asjades ongi väärtus – et laps kannab ema tikitud pluusi. Põll on tütrel minu ema oma. Sellistel väikestel asjadel püsivadki suhted, kui osapooled mitte ainult ei taha saada, vaid ka anda," tõdeb ta.

Ka lapsed ja lapselapsed on vanaisa Andrusega väga rahul ja hoolimata oma tegususest jagub tal neile aega ja tähelepanu märksa rohkem, kui paljudel teistel. "Ei piisa elus sellest, et täidad ühte rolli ja püüad seda teha võimalikult hästi – kõigilt oodatakse rohkem ja me ise tahame ka täita rohkemaid rolle. Minu jaoks olla hea isa ja vanaisa on sama oluline kui amet linnapea, peaministri või ­Euroopa Komisjoni asepresidendina ja seetõttu olen oma suhteid laste ja lastelastega pidanud tööga võrdväärseks," selgitab Ansip heade suhete alustalasid, kus prioriteetidena on võrdsed eraelu ja töö.