Odaviske maailmameister Andrus Värnik (31) tunnistab, et ta süda tilgub verd, sest ajad ja tervis pole enam endised... Andrust tundvad inimesed viitavad aastatetagusele juhtumile, kus mees viidi lausa kliinilise surma seisundis reanimatsiooni.

«Loomulikult jätsin Berliini minemata. Pole mõtet, kui vormi ei ole,» pihib Andrus Värnik. «Ei ole vaja ennast ega pöidlahoidjaid petta. Veel hooaja alguse vormiga oleks võinud tulla MMil medalile. Sportlase elu. Tipus on hea olla, aga allakäik teeb kurvaks. Süda tilgub verd.»
Värnikut hästi tundvad inimesed arvavad põhjuseks sügavamat terviseprobleemi kui hiljuti ilmnenud reielihase venitus. Viie aasta eest tabas Andrust allergiline astmahoog ja ta viidi kliinilise surma seisundis reanimatsiooniosakonda. Sellest ajast saadik heitlevat Andrus keskendumisraskustega suurvõistlustel.
Tema mänedžer Aivar Karotamm on tunnistanud hoolealuse terviseprobleeme ja sellest tekkivaid psühholoogilisi pingeid. «Närvid pole tal kaua korras olnud. Vahel on tal isegi raske hingata, söögiisu kaob ära ja unega tekivad probleemid,» selgitas Karotamm.
Kadriorus Kuldliigal viskas Värnik aga temale omasel kombel villast.
Kuidas isiklik elu, kas inimsuhted on korras või tahavad ka remontimist? «Korterit remondin. Eile tuli tapeet seina pealt maha,» muigab Andrus.