Otepäält pärit Aivar Pilv on Eestis tuntust leidnud seistes kohtusaalis Edgar Savisaare, Villju Reiljani ja Andrus Veerpalu õiguste eest. Kuna ta on karjääri jooksul palju kogenud ja näinud, siis ta on oma tööga rahul.

"Erinevate protsessidega olen olnud seotud jah. See on olnud väga huvitav ning väljakutseid pakkuv töö. Kindlasti tuleb sellega rahul olla," ütles Aivar Pilv saates "Suve Õhtu".

Aga veel enne seda, kui Aivar Pilvest sai Eestis tunnustatud advokaat, tegeles ta ülikooli ajal ta diskoritööga. Tema enda sõnul oli see ülikooliaegne harrastust, mis temaga ka pärast kooli lõppu kaasa tuli.
Pilv kasutas DJ nime "IP" ning varjas kiivalt oma isikut ja seda kindlal põhjusel.

"Aasta oli siis 1987. Ühiskonnas olid siis teised tavad ja põhimõtted. Ega ma ei ütle, et need valed olid, aga kui ühel hetkel saadi advokatuuris teada, et ma käin õhtuti diskot tegemas, siis ma pidin advokatuurijuhatusse aru andma, miks ma sellise advokaadi ametiga mitte kokku sobiva asjaga tegelen," rääkis Pilv.

Aivar Pilv andis juhatusele selgituse, et muusika on pikalt tema hobi olnud ja lubas diskoriametist aegamisi loobuda. Sellega Pilve jaoks ka kogu olukord piirdus.

Pilv meenutas ka oma diskorikarjääri, kus ta pidi peale muusika mängimise ka lugude vahele rääkima ning looma kõigi jaoks õige peomeeleolu.

Nagu ka paljud teised Otepäält pärit inimesed tegeles ka Aivar Pilv noores eas spordiga, ka murdmaasuusatamisega, mille poolest Otepää just kõige enam tuntud on. Jurist selgitas, et sport oli sügaval nõukogude ajal üks vähestest tegevustest, mida teha sai.

Lõuna-Eestis telekast midagi vaadata ei olnud. Selle asemel kuulati Tallinnast tulnud sõprade ja tuttavate lugusid sellest, mida Soome televisioon parasjagu üle kandis. Käest kätte liikusid ka mitmed ajakirjad, mida lugedes sai mujal maailmas toimuva kohta aktuaalset infot.

Otepääl liikudes tuleb tihti ette ka seda, et inimesed tänaval soovivad Aivar Pilvelt õigusalast nõu. Samamoodi võis Pilvega aastaid tagasi jutule saada ka Otepääl elav Andrus Veerpalu, keda advokaat dopingusüüdistuste ajal kaitses.

Veerpalud ju teadaolevalt on taaskord kistud dopinguskandaali ning peavad praegu uuesti oma õiguste eest võitlema. "Õhtu!" saatejuht Jüri Butšakov soovis teada, kas viimasel ajal on ka Veerpalude perekonnaga suhtlust olnud.

"Ma ütlen selleks, et mitte liigselt põnevust tekitada – ei ole, pole juhtunud, ei ole näinud, ei tea ka kahjuks midagi," ütles Pilv.

2011. aastal jäi Andrus Veerpalu vahele kasvuhormooni tarvitamisega. Toona pöördus ta Šveitsis asuvasse spordiarbitraaži (CAS) ja pääses karistusest. 2019. aastal jäid veredopingu ja kasvuhormooni tarvitamisega teiste hulgas vahele ka Veerpalu õpilane, Kasahstani suusataja Aleksei Poltoranin ja tema poeg Andreas. Andrus Veerpalule määrati seepeale ajutine juhendamiskeeld, mille ta taas CAS-is vaidlustas. Seekord edutult.

Kasvuhormooni kasutamise süüdistusest aitasid Veerpalul vabaneda advokaat Aivar Pilv ja Tartu ülikooli teadlastest koosnev meeskond. Seekord pole teadlastelt abi oodata, küsimus pole ju tema enda keelatud ainete tarvitamises. Uue kohtus käiguga pole seotud ka Pilv.

"Ma ei tea Andrus Veerpalu uuest kohtuasjast midagi. Lugesin sellest just ajakirjandusest. Ma pole viimasel ajal Veerpalu isegi näinud. Koroonaviiruse ajal ei liigu ju eriti ringi ka,” ütles Aivar Pilv aprillis Delfile.