«Isa, mina usun sind,» deklareeris ka suusakuningas Andrus Veerpalu (40) teismeline poeg Andreas läinud nädalal Facebookis. Dopinguskandaali sattunud Veerpalu abikaasa Angela (38) pihtis just mõni aeg enne seda Kroonikale, et tal on tulnud tihti perekonda kaitsta!

«Ma olen alati üritanud oma perekonda kaitsta,» ütles Angela. «Mida edukam oli Andrus, seda enam tundsin, et meile tahetakse ära teha.»

Nad hoiavad väga kokku ja naine toetab Andrust kõiges. Andrus on ühes intervjuus tõdenud, et Angela abi on väga suur: «Ilma pere toetuseta oleks olnud väga raske.» Angela sõnul on tema hea sõnaga toetaja: «Muud tarka ma ei oska teha.»

Otepääl jaanuari lõpus Veerpalult võetud dopinguproov osutus positiivseks, aprilli alguses analüüsitud B-proov kordas esimest tulemust – suusasangarit süüdistatakse kunstliku kasvuhormooni kasutamises, mida suudetakse tõestada siiski vaid kaudselt.

«Ma ei osanud midagi karta, kui mulle helistati, et nüüd tullakse dopingut kontrollima,» ütleb Mati Alaver. «See on nii rutiiniks muutunud. Eesti suusatajad on puhtad ja ei ole midagi võtnud. Veerpalu on üks kõige enam kontrollitud Eesti sportlasi. Ta on andnud sadu dopinguproove, ta on alati olnud puhas.»

Andrus võttis aineid, nagu meditropin ja ellarginin (L-Arginine), mis suurendasid organismi võimet toota kasvuhormoone, aga need on lubatud, kinnitab Alaver. Veerpalu esindaja doktor Jüri Laasik kavatseb vaidlustada kasvuhormooni määramise metoodika, sest trenni tulemusel selle aine hulk organismis suureneb plahvatuslikult.

Võitlus ei ole veel lõppenud. Veerpalu kuulab üle rahvusvaheline alaliit ja kui ka nemad leiavad, et ta on süüdi, võtab Andrus ette tee Spordi Arbitraažikohtusse.