Mikkude teatridünastia üks hingi, Rahvusooper Estonia laval säranud sopran Angelika Mikk tunnistab, et ületöötamine võttis temalt töö teatris. Uks aga avanes mujal – solistist sai seriaali «Pilvede all» näitleja.

Üks pärastlõunane päev Solarise Keskuses läinud aasta kevadel. Angelika Mikk (40), kes on pärast töösuhte lõppu Estoniaga jõudnud teha ühe episoodilise rolli teleseriaalis «Kättemaksukontor», mõistab äkki, et lapsed, kellest ta mõni aeg tagasi möödus, jälitavad teda...
«Ma ei uskunud alul, et mind. Läksin teise riiuli juurde, arvates, et saan millestki valesti aru, aga – lõpuks nad tulid ja küsisid autogrammi. Ma jäin neile tõsimeeli otsa vaatama – kas te teete nalja?» meenutab Angelika, ja muigab: «Aga nii ongi, et laulad kümme aastat ooperit, ja sind ei tunta. Samas teed sutsu «Kättemaksukontoris», mis on laste seas väga populaarne – ja sind teatakse!»
Angelika, kes on abielus tuntud teatritegelase, staažika lavastaja ja estoonlase Arne Miku poja, Estonia projektijuhi Rein Mikuga (...), on läinud aasta märtsist üles astunud kõikides arvestatavamates teleseriaalides, nagu «Kättemaksukontor», «Kelgukoerad», «Tupiktänava mehed», «Padjaklubi». Seriaalis «Pilvede all» on Angelikal jõulisem ja läbivam roll – ta kehastab särtsakat blondiini Riinat, kel on salasuhe Erik Laurandiga (Indrek Sammul), kes on omakorda abielus...
Angelika avastas end seriaalirattas õige pea pärast seda, kui laadis Eesti Näitlejate Liidu koduleheküljele üles oma andmed. Sealtkaudu, nii Angelika arvab, ta produtsentidele silma jäigi. Lüüriline sopran Mikk, kes on laulnud nii Soomes, Lätis, Leedus, Poolas, Saksamaal kui ka teinud koostööd mainekate dirigentidega, on oma eluga pärast Estoniat hoogsalt edasi läinud – seriaalirollide vahel tõi ta läinud septembris ilmale oma kolmanda lapse!