AngelinaJolie annab väga harva intervjuusid, kuid üle hulga aja nõustus ta pikema usutlusega - seekord Briti ajakirjale Harper’s Bazaar.

Staar puudutas mitmeid koroonapandeemiaga seotud koduseid küsimusi. Selgus, et ta pidi palju jõudu pingutama, et laste ees keset pandeemiat rahulikuks jääda ja lisaks tabas lapsi ka väike tragöödia, kui üks pere lemmikloomadest suri.

Enda kodustest teemadest kaugemale jõudes muutusid Jolie mured veel tõsisemaks.

“Lähisuhtevägivallaga toimuv on õudne. Ka enne isolatsiooniperioodi algust oli statistiliselt võttes naise jaoks kõige ohtlikum koht tema kodu, aga isolatsiooni ajal on vägivald veelgi kasvanud,” rääkis ta. “Kõige rohkem muretsen ma laste pärast. Väärkoheldud laste arv on see, mis ei lase mul öösiti und saada. Praegu on ülemaailmne kriis, ja mitte üksnes koroona, vaid ka väärkoheldud ja hüljatud laste osas. Nende kaitsmiseks ei tehta kaugeltki piisavalt.”

Jolie lisas, et koduse vägivalla ees suletakse tihti silmad, kuna ohvreid ei usuta või ei suudeta asetada laste huvisid esikohale. Ülemaailmselt on probleem ka selles, et lastekaitseteenistused pole ei piisavalt rahastatud ega ka koolitatud.

Kui lapsed ja naised on koroonaisolatsiooni tõttu surutud kodudesse, on meestel nende piinamine ja ahistamine veelgi lihtsam. Eriti hull on olukord arengumaades või riikides, kus on palju veel arengumaadest pärit maailmavaatega inimesi.

“Kui tüdrukud on koolist kodus, siis on nad palju haavatavamad - neid on lihtsam sundida korraldatud abieludesse, alandada sunnitööle, seksuaalselt ära kasutada või rikkuda nende muid õigusi,” rääkis staar. “Pandeemia on paljudes riikides andnud naistele ja tüdrukutele hävitavaid lööke. ÜRO hoiatab, et pandeemia tõttu võib järgmise kümne aasta jooksul olla kaks miljonit sandistatud suguelunditega naist rohkem ka 13 miljonit abiellu sunnitud väikest tüdrukut. See on õudne!” ütles Jolie.