45-aastane Jolie väitis kohtus, et kohtunik John W. Ouderkirk - erakohtunik, kes palgati 2017. aastal nende juhtumit jälgima, ei avaldanud Pittiga käimasolevaid äri- ja ametialaseid suhteid, kirjutab Fox News.

Ouderkirkil on endise paariga veel üks seos. Ta osales ka nende 2014. aasta augustis toimunud pulmas Prantsusmaal.

"Minu kliendi soov on, et kohtuprotsess oleks õiglane, mis põhineb faktidel, ilma et erilisi soodustusi pakutaks kummalegi poolele," rääkis Jolie advokaat Samantha Bley DeJean. Samuti ütles DeJean seda, et oluline on tagada kõigi erapooletus ja läbipaistvus.

Praegu väidetakse seda, et Jolie-Pitti menetluse käigus on Ouderkirk jätnud avaldamata juhtumid, mis näitasid kohtuniku ja kaitsja praegust, käimasolevat ja kliendi vahelist suhet.

Edasi öeldakse, et Pitti advokaat toetas aktiivselt kohtuniku Ouderkirki majanduslikke huve, eesmärgiga pikendada tema ametissenimetamist kõrgetasemelise juhtumi korral.

Dokumentides süüdistas Pitti legaalne meeskond Joliet menetluse edasilükkamiseks, öeldes, et see kahjustab lõpuks nende lapsi kõige rohkem.

Nagu teisedki kõrgetasemelised paarid, maksavad Pitt ja Jolie oma lahutusasjas eraõigusliku kohtuniku eest, et paljud selle toimikud ning neis olevad isiklikud ja rahalised andmed oleksid suletud, ehkki mõned seaduslikud sammud tuleb teha tavapärase kohtumenetluse kohaselt.