Kaks aastat pärast mõlema rinna eemaldamist on ANGELINA JOLIE lasknud eemaldada ka oma munasarjad – ja nagu eelmisel korral, kirjutab ta sellest jälle New York Timesis.

«Sõltumata hormooniasendusravist, mida ma saan, on mul nüüd menopaus,» kirjutab ta. «Ma ei saa rohkem lapsi, ja ma ootan ka mõningaid füüsilisi muutusi.»
Jolie kirjutab, et ta konsulteeris enne otsuse langetamist nii «lääne kui ka ida arstidega» ning nad jõudsid järeldusele, et munasarjade ja -juhade eemaldamine on parim valik, sest «kolm naist minu suguvõsas on vähki surnud». Sellegipoolest pidi ta seda tegema alles mõne kuu pärast, kuid tema arst helistas talle ja teatas, et tema viimased analüüsid näitavad mõnevõrra tõusnud põletikumarkereid, mis võib, kuid ei pruugi tähendada vähi varast staadiumi. Edasised uuringud haigust ei kinnitanud, kuid Angelina otsustas operatsiooniga igasuguse riski kõrvaldada. Ta ei lasknud eemaldada emakat, sest emakavähki pole ükski tema sugulane surnud.

«Ma ei teinud seda ainult sellepärast, et olen BRCA1 geenimutatsiooni kandja ja ma tahan, et ka teised naised sellest teaksid. Positiivne BRCA test ei tähenda veel, et peate operatsioonile tormama. Olen rääkinud paljude arstidega, nii kirurgide kui naturopaatidega. On ka muid võimalusi. Mõned naised võtavad antibeebipille ning kombineerivad alternatiivravi sagedaste uuringute tegemisega. Iga terviseprobleemiga saab tegeleda mitut moodi. Kõige tähtsam on olla valikutest teadlik, et leida see, mis teile isiklikult kõige paremini sobib.»

Angelina usub oma valikusse ja räägib ainult selleks, et ka teised saaksid teha teadlikke valikuid. «Ma tunnen end naiselikuna ja usun otsustesse, mida ma enda ja oma perekonna jaoks langetan. Ma tean, et mu lapsed ei pea kunagi ütlema: «Ema suri munasarjavähki.»