Kahe nädala eest sai nii ema, vanaema kui ka tädi vähile kaotanud Jolie kõne oma arstilt, kes teatas talle, et vereproovide kohaselt on võimalik, et tal on algstaadiumis vähk, kirjutab Jolie täna ilmunud avalikus kirjas New York Timesi veergudel. Samamoodi teavitas ta üldsust oma otsusest ka kahe aasta eest.

"Elasin läbi midagi sellist, mida tuhanded naised on tundnud. Käskisin endal rahulikuks jääda, tugev olla ja öelda endale, et pole mingit põhjust mõelda, et ma ei peaks elama, et näha oma lapsi suureks kasvamas ja nende lapsi," kirjutab 39-aastane näitlejanna.


Samal päeval läks Jolie kirurgi juurde, kes ravis ka tema ema, enne kui viimane 2007. aastal munasarjavähki suri. Arst võttis vajalikud proovid ning edasi tuli viis päeva tulemusi oodata. Päevad möödusid kui hägu sees, ent õnneks tulid tulemused tagasi negatiivsetena, ehkki teatav võimalus kasvajaks on ikkagi olemas.

"Kergenduseks oli mul võimalik omal vabal tahtel veel munasarjad ja munajuhad eemaldada ja ma otsustasin seda teha," kinnitab Jolie, kes läbis protseduuri läinud nädalal. Emaka otsustas ta siiski alles jätta, sest emakavähki neil perekonnas esinenud ei ole.

Et munasarjade eemaldamise järel ei tooda ta keha enam ise vajalikke hormoone ning ees ootab sunnitud menopaus, siis on Jolie otsustanud leevendada oma sümptomeid hormoonplaastriga ning emakasisese hormoonvahendiga, mis aitab organismil tasakaalu säilitada.

"Hoolimata asendusravist olen ma siiski menopausis ega ole võimeline enam lapsi saama. Kuid tunnen rahu kõige suhtes, mis peaks tulema. See on osa elust, siin pole midagi karta," ütles ta.

Paraku jääb Jolie'le siiski geneetiline kõrge vähirisk alles ning ta jätkab viiside otsimist, mis aitaksid tal oma immuunsüsteemi tugevdada.

"Tunnen end naiselikuna ja kindlana otsustes, mida enese ja oma pere heaks teen. Nüüd tean, et mu lapsed ei pea kunagi ütlema, et nende ema suri munasarjavähki," tunneb näitlejanna kergendust.