Rahakratt Anna-Maria Galojan (30), kes Londonis väsimatult tõestab, kuidas teda Eestis poliitiliselt taga kiusatakse, on iseenesest suurepärane lobby-töö tegija. Galojan on leidnud enda versiooni uskujaid, kas või ühe vanema Briti ajakirjaniku Paul Hallorani näol, kes karmikäelise kättemaksuinglina tõusiski kui õilis rüütel relvile ja tormas tema kaitseks rünnakule!

«Tulles õhtul korvpallitrennist, tabas mind ingliskeelne kõne otse Londonist,» meenutab Kroonika ajakirjanik Paavo Kangur nädalatagust seika. «End Paul Halloranina tutvustanud mees ründas Eesti ajakirjandust ja kostitas mind sõimuga.»

Möödunud nädalal koos Anna-Mariaga Facebooki fotodel figureerinud Halloran väljendas oma seisukohad ühe hingetõmbega ja roppuste saatel, mille jätame siinkohal vahendamata: «Te olete seal kõik poliitiliselt motiveeritud Anna-Mariat ründama. Te ei ole mingid ajakirjanikud, te kirjutate saasta! Mis paska mingid psühholoogid räägivad teie ajakirjas? Mees, ma uurin sinu kohta Facebookist kõik välja!»

Halloran pidas silmas Kroonikas mõne nädala eest ilmunud lugu, kus psühhiaater Jüri Ennet ja psühholoog Speli Kõuhkna lahkasid võimalikke motiive, mis võisid tõugata Galojani MTÜ Eesti Euroopa Liikumise raha enda isiklikus tarbeks ja rõõmuks laiaks lööma. Kui Kangur ütles muu hulgas, et mainitud lugu ei kirjutanud tema, vaid hoopis tema kolleeg, oli see justkui hane selga vesi! «I don’t give any shit, I don’t care (mul ükskõik, mind ei huvita),» turtsus britt, kes kaine peaga kirjutab muidu meediaeetika teemadel. Kanguril olnuks au kuningriigi kolleegiga suhelda kokku kolmel korral. Kuna aga Halloran oli juba teisel korral selgelt liiga purjus, jättis Kangur kolmanda võimaluse mõtteid vahetada kasutamata.

Hiljuti ründas soliidses eas, kiilanev Halloran ka Londonis resideerivat Eesti ajakirjanikku Katrin Buchanani ja sõimas teda innukalt Facebookis. «Oi, ta lubas mind isiklikult ära tappa,» täpsustab Katrin.

Anna-Maria, kaua võib? Ka kellegi utsitamine isikuvastastele tegudele on karistusseadustiku järgi karistatav.