Millised on Sinu emotsioonid täna, päev pärast kohut?

Olen väga hõivatud mitme rahvusvahelise projektiga, seega emotsioonideks palju aega ei jää. Olen realist ja ei vaata asju läbi roosade prillide. Usaldan nii oma kaitsjat Eestis vandeadvokaati Sven Sillarit, kui advokaate, mis esindavad mind Udusel Albionil.

Kas oled valmis vanglasse minema?

Võin öelda vaid ühte, nii mõnigi prokurör teades, et puhkan Ladina-Ameerikas või Aafrikas, on lootnud, et kavatsen põgeneda. Seda ma ei tee.

Tead Sa, millal vanglakaristust kandma hakkad?

Seda täna ei saaks/tohiks teada keegi, ees on nii Riigikohus kui ka vajadusel Euroopa Inimõgustekohus. Kui keegi peaks väitma, et talle on see kuupäev teada, siis see tõestaks vaid seda, et kohtuotsused on tehtud poliitilistes tagatubades, enne kui kohus algaski.

Kas usud, et Eestis võidakse Sulle Sinu rahvuse pärast liiga teha?

Mu ema on armeenlanna ja isa eesti-balti-saksa segu. Ma pole kunagi teinud sellest saladust ja ei tahaks uskuda, et kui ma kannaks isa perekonnanime, siis asjad kulgeks teistmoodi. Loomulikult kohtunik Margot Mikleri esimene küsimus alamaste kohtus oli šokeeritav, eriti saalis viibivatele briti ja saksa ajakirjanikele, kus ta ei pärinud mu kodakondsust, vaid just rahvust. Minu küsimusele, kas teda huvitavad mu vanemate juured või ikka kodakondsus, ei osanud NSVL ajast tööd teinud kohtunik konkreetset vastust anda.

Oled rääkinud varasemates intervjuudes, et Sulle on ukse taha leinapärgi toodud? Kas Sa tead, kes sellist asja teeb ja miks?

Kuna varem puudusid kaamerad, me ei kiirusta kedagi konkreetset süüdistama. Kuid teatud kahtlused on olemas. Igal juhul inimene jättis oma visiitkaardi, mis ei tee talle just suur au.

Kas pärgadel on olnud ka mingisugune kiri?

Ei, kirja kaasas polnud. Kuid olen ise mitteumbusklik, vaid usklik inimene ja käin regulaarselt kirikus.

Oled sa selliste ähvarduste pärast politseisse pöördunud?

Veel mitte, aga ma ei välista seda. Samamoodi pöördusin politseisse anonüümsete kommentaaride pärast, kus on otse olemas ähvardused ning rahvusvaenu õhutamise katse.