«Ta oli minust pool pead lühem!» iseloomustab ANNELY PEEBO kohtumist Hollywoodi filmitähe Richard Gere’iga. Ooperilaulja elu on tulvil huvitavaid pakkumisi.

#p2v# Ära iial ütle iial! Kuigi Eurovisiooni-järgsel peol oli Annely Peebo (30) kindel, et õhtujuhi roll ei ava talle Hollywoodi uksi, võib Viini Volksoperi esimetsosopran oma sõnu peagi süüa. Tema uus mänedzher Frank Martius ennustab Peebole läbilööki lisaks ooperilavadele ka filmimaailmas.

Kohtumine Richard Gere’iga staari uue filmi Untreu esitlusel Münchenis oli Peebo esimene samm selles suunas. «See põgus kohtumine leidis aset üsna väikses seltskonnas,» meenutab Peebo. «Gere näib ekraanil alati suure ja võimsa mehena, tegelikkuses oli ta minust poole pea jagu lühem! Ta on juba vanem härrasmees, kuid väga sharmantne.»

Rääkis augu pähe
Annely Peebo leiab, et Martius on tema ellu viimasel ajal üha rohkem värvi lisanud. «Ütlesin talle küll, et olen eelkõige ikkagi lihast ja luust ooperilaulja,» räägib Peebo, «aga Frank soovitab mulle viimasel ajal palju kõikvõimalikke kõrvaltöid. Ta usub minusse. Usub, et ma võin karjääri teha ka teistel aladel.»

Annely on oma mänedzheri üle uhke, sest viimane pakkus talle ise oma teeneid ja koostööd. Eurovisiooni õhtujuhi amet Peebo sõnul siin suurt rolli ei mänginud. Mees märkas Annelyt juba mai alguses Saksa telekanali NDR reedeõhtuses talk-show’s. «Olin seal üks kuuest–seitsmest külalisest,» meenutab Annely. «Pärast seda võttiski ta minuga ühendust. Olen nüüd endalt küsinud: miks ma lasin tal end ära rääkida? Ilmselt sellepärast, et ta esitas väga professionaalselt nägemuse minu artistiteest ja võimalikust karjäärist mujal.»

Uskumatu edu
Peebo sõnul on Martius Euroopa tuntuim artistimänedzher, kes tegutseb põhiliselt Saksamaal, Austrias ja Shveitsis ning kel on ka häid sidemeid Ameerikas. Aupaistet lisab tõik, et sama mees on üks neljast, kelle kätte on omanimelise fondi juhtimise usaldanud perestroika-isa, Venemaa kunagine liider Mihhail Gorbatshov. 

«Peagi on tulemas üks Gorbatshovi fondiga seotud üritus, kus ka minul on oma väike roll,» kinnitab Peebo. «Aga sellest ei saa ma veel täpsemalt rääkida.»
Eestis näeb Peebot juba augusti keskel, mil ta astub üles Vanemuise teatri ooperigalal.
Annely ei oska viimase aja edu kuidagi seletada, ent üks tunnustus tabavat teda praegu teise järel. Juuli lõpus ootab teda ees veel üks põnev ettevõtmine. «Esinen koos maailmakuulsa baritoni Thomas Hampsoniga Salzburgi festivalil. See on maailma tippfestivale,» räägib Annely. «See on väga suur tunnustus. Ma ei tea, kas see on lihtsalt õnnelik juhus või siiski tänu minu kasvavale edule!»

Annely Peebo astub üles avakontserdil, ja kuna tegemist on Mozarti kodulinnaga, esitab ta koos Hampsoniga Mozarti lugusid, palu klassikalistest muusikalidest ja ka rahvalaule. «See peab olema lõbus ja hoogne esinemine,» teab Annely. «Olen väga ootusärev.»

Testib lukshotelle
Praegu naudib Annely Peebo Austrias mägesid ning testib sealseid lukshotelle. Ajakirjanduskontsern Jahreszeiten tegi Annelyle kingituse, millest oli võimatu keelduda. «Naudin kaks nädalat väga luksuslikku puhkust, mida ma omal kulul kindlasti ei finantseeriks,» tunnistab Annely.

Pakkumine Jahreszeitenilt ei tabanud teda siiski nagu välk selgest taevast. Annely on nimelt kontserni ammune koostööpartner. «Olen teinud neile varem Viinis autoreklaame, testinud autosid ka ajakirjalugude tarvis.»

Nüüd palus firma külastada Annelyl kahe nädala vältel Austria kolme nn biohotelli. «Biohotellid tähendavad loodussõbralikku ehitist. Reeglina paiknevad need mägede vahel, järvede ja kuumaveeallikate ääres. Siin on suured ilu- ja saunakeskused,» kirjeldab Peebo, ühest neist hotellidest Kroonikale intervjuud andes.

«Olen praegu sellises maakohas nagu Kitzbühel ja mulle on antud hotellis Stanglwirt väga uhked ruumid. Ma ei kujuta isegi ette, mis nende hind võiks olla!»