Kuigi tema eesnimi ANNELY kõlab juba ise justkui kutse õnnele, on ooperitähel emakssaamise järel tõesti palju põhjust rahuloluks.

«Kõik on positiivne, olen saanud õnnitlusi võhivõõrastelt inimestelt. Justkui elaks Viin kaasa minu õnnele,» kommenteerib Austria pealinnas elav eesti soost metsosopran Annely Peebo (34) elu pärast poja sündi veebruaris. Et korrigeerida oma väikese kodumaa Eesti meediast läbijooksnud faktieksimusi, manifesteerib Annely: «Mu poeg on õnneliku näoga ja rahulik laps, mina aga olen värskelt emaks saanud naise nägu — roosa, õnnelik ja veidi väsinud. Lapse isa Sascha on minu armastatud elukaaslane, oleme õnnelikud ja oma lapse üle uhked.» Neli kilo kaaluv poisslaps, kelle nimeks sai Leon Tristan, sündis 20. veebruaril Viini erakliinikus, sünnituse juures viibis ka Annely kinnisvaraärimehest elukaaslane.
Lauljatar on terve, rõõmus ja heas loomingulises vormis. Juba hoogsalt jooksvas maikuus astub Annely Viinis lavale, proovid on käinud aga nädalaid. Annely hääl sädeleb endiselt, vahest rohkemgi kui enne sünnitust.
Lapsed osa kodusoojusest
«Leonil on suured tumesinised silmad ja tumedad juuksed, aga see on vist kõikidel beebidel nii. Ma oleksin rahul, kui nii jääkski,» imetleb
Annely. Inimesed, kes Annelyl külas käinud, kiidavad hubasust ja soojust, mis tema kodus valitseb. Kaunist nägu, mida praegune aeg eriliselt soosib, täiendab Annely töökuse ja erilise sarmiga, mis igale naisele veelgi võlu lisab.
Annely on olnud alati kodu soosija. «Mulle meeldib kodus tegutseda ja süüa teha. Ka siis, kui sõpru võõrustad, on ju meeldiv seda ise osata teha, » räägib Annely. Lauljatar arvab, et lapsed kuuluvad kodusoojuse juurde ja teine laps võiks ka ootamatult tulla, nagu esimesega juhtus.
«Igal juhul on Leon Tristan armastuse vili. Ma laulsin rasedana just neid rolle, milleks olin võimeline. Ja ma ei pidanudki eriti rolle ära ütlema, ju mängis loodus minuga kaasa. Romantikuna usun, et pojale meeldis mu laulmine.» Lauljatar kinnitab, et emadus sobib talle.
Annely arvab, et nii tema kui ta mees vanematena, tähtkuju järgi Skorpionid, sobivad ka väga hästi kokku, olenemata sellest, et mõlemad on tugevad isiksused. Poeg Leon Tristan kannab isa perekonnanime. Annely Peebo soovib oma perekonnanime säilitada, sest kunstimaailmas oma nime muuta on väga keeruline, ja pealegi armastab Annely oma nime väga.
Rattad alla ja tiivad külge
«Eks perekond ootas, et ma emaks saan. Minu noorem vend on ammu juba isaks saanud,» räägib Annely. Küll aga oli Annely ema eriti rõõmus, kui ta taas vanaemaks sai. «Motiveerin kõiki naisi, et rasedus on ilus ja põnev aeg, see pole haigus. Ja kõik valud ununevad nii kiiresti, jääb ainult õnnetunne,» jutustab Annely.
Ja armastatud töö ei kao kuskile, sest kui sa ise oled õnnelik ja rahul, läheb ju kõik hästi. Viinis on kevad täies hoos ning Annely võimaldab endale ja pojale pikki jalutuskäike õitsvate kastanite all. Ema ja pisipoeg seavad end jalutuskäikudele kevadele vastavalt värvidesse, sest lapseasju on müügil nii ilusaid, et tekib oht, et beebiriideid liiga palju saab. «Aga see kipub vist kõigil nii olema, kes esmakordselt sünnitavad,» otsib Annely otsekui vabandust.
Pikkadeks pausideks pole siiski küll aega, sest lauluerialal on nagu spordis, võib rooste minna. Esimesed proovid on tehtud ja varsti algavad taas etendused. Kaks kuud, mille jooksul Austria seadus lausa keelab noorel emal tööle minna, on möödas. Peagi istub perekond koos lennukisse ja sõidab kontserte andma. Nii ta on, Leon Tristanil tuleb nüüd hakata koos emaga reisima, sest selline on artistist ema elustiil.
«Mu poeg pidi ju teadma, et mina laulja olen ja ta peab meie elurütmi sisse elama,» naerab noor ema.
Vabakutselise lauljana on Annely tegelikult üsnagi oma aja peremees. See, millal ta harjutab, on tema otsus. Samuti saab ta ise oma proove paika panna. Viini on tütrele abiks sõitnud Annely ema, nii saab lauljatar veidi oma erialaseid asju mõelda-säädida. Ka teine abivägi on vajaduse korral olemas, sest Sascha vanemad elavad Viinis üsna nende kodu lähedal.
Sügise plaanides on Annelyl kolm kuud Itaalias. Itaalia kaunites linnades elu ja töö on beebile esimene pikem välismaareis. Igatahes —
augustikuus on Annely Peebo Eestis ja annab kontserte Pirita kloostris, kus tehakse Verdi «Reekviemi». Ning Toilas tuleb suur festival, kus Annely on lubanud esineda.
Aga mida selga panna? See on ju ikka küsimuste küsimus. Muidugi, mõned esinemisriided tuleb ümber teha, aga küll moekunstnik Ülle Suurhans-Pohjanheimo sellega hakkama saab. Ülle on pea kõikide Peebo tualettide autor. Nagu lauljatar ütleb, on nad temaga kokku kasvanud ja ju on tal ka uusi ideid, kui lavaelu täie hooga käima läheb.