Kui suurem osa inimesi elab Facebookis Argo Aderile poja toibumisele kergendusega kaasa, siis leidub ka neid, kelles tekitab nördimust ja kahtlusi, et annetuskampaania enne asjaolude selginemist üldse käiku lasti - sealhulgas ka annetajate endi seas. 

Kasutaja nimega Soomes Eestlane pahandab Aderiga Facebookis, et see oleks võinud enne korjanduse korraldamist uurida, kas pojal oli kindlustus või mitte. "Pean lihtsalt mainima, et mis mõttega on vaja visata veksleid välja, et müün kasvoi maja maha, et poja terveks saaks," kirjutas ta (kirjapilt loetavuse huvides toimetatud, nagu ka edaspidi), arvutades oma "sugulasest arsti" andmetel, et kui kindlustus katab kuludest 30 000 eurot ning annetusi kogunes 20 000, siis peaks paras ports raha ülegi jääma.

"Mainin veel ära, et ise tegin ka annetuse, mõtlesin, et asi ongi nii sitt," lisas ta ja märkis, et asi pole selles, et ta midagi tagasi tahaks (Argo Ader on lubanud soovijatele raha tagasi kanda - toim.), kuid ei mõista, kuidas kindlustuse olemasolu enne kindlaks ei tehtud, soovides lõppu Jarmole tervist ja jõudu. "Härra Argo Ader, usaldust ei tohi murda, olgu jumal Teile armuline!"

Hiljem kirjutas ta juurde, et "loogiline on ka see, et haiglast inimest välja ei tõsteta sellises seisus inimest, isegi kui sa kodutu oled". "Seda saab ka paanikas inimene aru. Pärast oleks lihtne neid summasid kokku lüüa, mis päriselt ka vaja on, lihtsalt mingi kord peab olema ka sellistes asjades, sellepärast on olemas ka kirjutamata reeglid."

Argo Ader võttis vaevaks olukorda seepeale pisut kirjalikult klaarida.

"Infoks sulle vaid seda, et selle korjanduse tegid minu vend ja mu elukaaslane, kes hoolisid ja teadsid, et omal jalul me nende arvete maksmisega välja ei tule. See aeg, kui see tehti, olin ma tõesti Tai poole teel. Kindlustust küsisime IF kindlustusest ning ka mujalt ning meile öeldi, et kindlustus Jarmol puudub, ning kaks päeva hiljem helistati, et enne Austraaliasse minekut oli ta ikka endale kindlustuse teinud, mis on super uudis. Ravikulude maksmiseks on nagunii enne raha vaja, et üldse seal haiglas olla saaks, ning kindlustuselt saab alles hiljem raha tagasi," selgitas ta.

Ader andis ka lubaduse ülejääva rahasumma heategevuseks suunata.

"Sulle ja ka teistele teadmiseks, et loomulikult, kui juhtub, et raha jääbki üle, ehk et ravikulud katab kindlustus ning midagi jääb annetatud rahast üle, siis otsustasin luua fondi nendele abivajajatele, kes lähevad välismaale ilma kindlustuseta ning kellel juhtub seal õnnetus. Seega kindlasti ei kavatse ma millegi pealt kasu lõigata, vaid teen kõike oma poja huvides, mis iganes ka keegi siis arvata soovib või ei soovi. Õnneks on positiivseid kommentaare ja inimesi nii palju, et negatiivsed inimesed jäävad neile lihtsalt varju," kirjutas Ader oma Facebookis.