Arlet Palmiste ja nagu ka paljude teiste jaoks on töö hoopis teistsugune kui tavaliselt. Ta rääkis sellest, kuidas hiljuti toimus "Kaks kanget live" salvestus ilma publikuta ja nemad lisati sinna juurde hiljem.

"Stuudios oli … ei saa öelda, et kurb meeleolu, aga väga ebatavaline, sest ühtegi inimest ei ole," rääkis Palmiste Retro FM hommikuprogrammis.

Enda ärist ja tegemistest rääkides ütles ta, et olukord on küll halb, aga töö ei ole seisma jäänud.

"Me ju siin ikka suhtleme, me on omad listid, ja tegelikult on olukord üsna nutuna. Paljud on siin vaatamas uusi töid. Mingi muutus siin muusikaturul toimub. Paljud õhtujuhid lõpetavad töö. Ma tean paljud pillimehed ei hakka end enam üldse kokku tõmbama," rääkis ta.

"Mul isiklikult sattus see heale ajale, sest mingid varud olid olemas. Ja kuna pidin ka kuuks ajaks reisile minema, siis ei olnud ka esinemisi planeeritud. Esinemisi pole ära jäänud. Ja kui me juba kodus oleme, siis inimesed tahavad kohtuda ja ma olen teinud veebipidusid," lausus Palmiste.

Veebipeod on head, kuna neid saab lihtsate vahenditega teha iga päev. Ja kui pidu juba käima tõmmata, siis saab isegi õhtujuht vahepeal ära minna, sest inimesed jäävad edasi suhtlema ja pidutsema.

"Me oleme ka oma sõpradega veebipeo üles võtnud ja kuulanud, kuidas teistel läheb. Anname üksteisest märku ja viskame nalja," kirjeldas ta.

Arlet Palmiste sõnab, et tema veebipeod ei ole midagi uut, sest tegu on justkui tavapärase konverentsikõnega. Ka seal on oma õhtujuht ehk moderaator, kes annab sõna ja kõike koordineerib.

"Kui konverentsil on 30 inimest laua taga, siis tekib seal kolm või neli erinevat vestlusringi. Aga kui on 30 inimest veebis, siis saab seal sisuliselt olla vaid üks vestlusring. Sest kui kõik korraga rääkima hakkavad, siis ei saa midagi aru. Oma väikesed reeglid seal on ja alguses tuleb natuke juhendada. Ja kui inimesed reeglid selgeks saavad, siis saavad inimesed omavahel suurepäraselt hakkama," ütles Palmiste.

Õhtujuhi sõnul saab igasuguseid mänge, mida ka tavapeol tehakse, teha ka veebipeol. Olgu see siis viktoriin või mingi asja võidu peale ära toomine.

"Rahast ei ole ilus rääkida, aga ma olen ikka natuke küsinud. Aga mitte tavapärast hinda nagu tavaliselt," ütles Palmiste, kes nimetab seda rohkem toetuseks kui töötasuks.

Rauno Märks sõnas, et sellist asja ei peaks häbenema, kuna muundunud oludes tehakse tavapärast tööd edasi.

"Ei peaks tõesti. Aga see hind on hoopis teine. Kulutusi väga pole. Ma lähen teise tuppa ja ütlen lastele, et nad ei segaks. Tavaoludes hüppan aga autosse ja olen terve päeva ära. Näiteks siis, kui pidu Saaremaal on. Pidu võib sellisel juhul ka Hawaiil olla," rääkis mees.

"Veebipeol on palju eeliseid tavapeo ees," lausus ta.

Ta ütles ka, et nüüd, kui on mingid sünnipäevad, siis tulevad kohale ka inimesed, kes muidu ei oleks tulnud, sest elavad Soomes või Rootsis. Ja ilm ka ei sega.