Aaslaid kirjutas postituse alla, et juba kümme aastat tagasi laulsid nad Tuuli Rannaga koos.

Saare naiste duo Öed ehk Kristel Aaslaid ja Tuuli Rand on eriline jõud, milles ühenduvad ilutulestiku sädemed ja saare essents. Mõlemad lauljad on erinevaid muusikalisi projekte teinud juba üle kümne aasta, kuid nüüd otsustati kaua kestnud sõprus ühte bändi panna, kontserte anda ning koos muusikat kirjutada.

Duo astuski tugeva sammuga kohalikule muusikamaastikule käesoleva aasta märtsis, kui anti välja esimene ja terav singel "Ära käpi mind". Teine suvine singel "Rulli Rulli Rulli" ammutab ekstrakti nii Saaremaa unelaulu pärandist kui ka kaasaegsest R&Bst ning võitis paljude muusikaarmastajate südamed. Lugu püsis Eesti Muusika Digiedetabeli tipus terve suve.

Eile esitlesid Öed enda 6. novembril ilmunud debüütalbumit Tallinnas, Erinevate Tubade Klubis, kus erikülalisena astus üles Reket ja plaate mängisid Gu:d Mu:d DJd. Esmakordsele esitusele tulid ka uued lood albumilt.

"Ödede missioon on lahutada meelt, ja nii, et endal on hea ja teistel ka," võtavad uue albumi ja selle lavale jõudmise kokku Öed ehk Tuuli Rand ja Kristel Aaslaid.
Ödede muusika sõnade ja viisi autorid on Tuuli ja Kristel, ent plaadil teeb kaasa veel hulk tuntud muusikuid ja laulukirjutajaid. "Mul on suva" loo kaasautoriks on Ewert Sundja, lugude "Võõras number" ja "Martin" kaasautoriks Gevin Niglas, "Karma sajab sidruneid" kaasautor on Taavi Paomets ning lisaks on oma panuse andnud Teele Viira, Siim Avango, Tuuli Velling, El Pancho, Kaia Saaremäel, Pille-Riin Karro ja Reket. Plaadi produtsendiks on Bert Prikenfeld.

Kontserdi lavalist kontseptsiooni on aidanud luua ja sättida koreograaf Helina Reinjärv ning kaasatud on tantsijad Birgit Pärn ja Anna Irene Michelson. Taustalauljateks Pille-Riin Karro koos Rahel Ollisaarega ning rütmisektsiooni eest hoolitseb trummar Siim Koppel.

"Ma arvan, et kontsert tuleb meie nägu: palju emotsioone ja tõenäoliselt väga lõbus. Nii meile kui ka publikule. Rõõm on see, mida me tahame inimestele pakkuda ja loodetavasti see tuleb välja," kirjeldas esitluse ootust Kristel Aaslaid.

"Nii palju nalja ühes peaproovis pole varem saanud. Usun, et presentatsiooni päeval tuleb sama meeleolukas ja positiivne koosviibimine. Tuletame siinkohal meelde, et uksed avanevad juba kell 19:00, nii et tulla saavad kõik!" lisab Tuuli Rand.

Ödede uusim singel albumilt, nimega "Anna teed" valmis koos Reketiga, kes on ühtlasi albumi esituskontserdi erikülaliseks. Reket andis enne Ödede lavale astumist enda kontserdi ning liitus hiljem ka duoga, et "Anna teed" esmakordselt publikule ühiselt ette kanda.