Üheks Prantsuse riigipea soosikuks on 39-aastane Emmanuel Macron, kes on oma kodumaa üks populaarsemaid poliitikuid. Mees pidas vahemikus 2014-2016 Prantsumaa majandusministri ametit ning varem sotsialistlikkusse parteisse kuulunud Emmanuel asutas möödunud kevadel partei nimega En Marche! (ehk prantsuse keeles “Edasi!“ — toim.).

Emmanuel Macroni võidu korral saaks suurriigi uueks esileediks 63-aastane Brigitte Trogneux, kellega poliitik kohtus, kui oli vaid 15-aastane ja käis keskkoolis. Brigitte oli toona tema emakeeleõpetaja ja juhtis teatriringi, milles mees kaasa lõi.

Paistab, et tegemist oli armastusega esimesest silmapilgust, sest juttude kohaselt olevat koolipoiss oma õpetajaga pidanud maha pikki vestlusi ning naine luges omakorda tema kirjutisi tervele klassile ette. “Kohtusime esmakordselt ühe koolinäidendi proovis ja ma taipasin, et meeldin sellele noormehele. Emmanuel ütles mulle, et ta kavatseb tulevikus minuga abielluda,” meenutas Brigitte ajakirja Elle veergudel.

Kui Emmanuel kolis 18-aastaselt Pariisi, hülgas Brigitte peatselt oma perekonna ning järgnes noorele armastatule. Paar abiellus 2007. aastal. Trogneux oli varasemalt abielus pankurist André-Louis Auziérega, kellega tal on kolm last. Lisaks on ta kuue lapselapse vanaema.

Hetkel on Brigitte pannud oma karjääri ootele, et aidata abikaasal saada Prantsusmaa järgmiseks presidendiks. Macron pidavat naist oma parimaks nõunikuks, kelle arvamus on talle alati kõige tähtsam.