Nii hauakivi kui mälestuspingi jaoks rahakorjandust alustanud sõbranna Sirje Pihlap, kelle abiga maksti ära ka poja Silveri pärandiga seotud notaritasud, tunnistas, et andis Silvile külje alla pugenud ja teda häbitult petnud kelmi koguni politseisse. "Me arvame siiani, et asjaolu, et Silvi kiindus sellesse armastusse nii ebanormaalselt, oli põhjustatud tema muudest terviseprobleemidest," leiab Sirje.

Jaan Egula on samuti veendunud, et mingist armastusest pole juttugi. "Kelm kasutas nahaalselt ära ta headust, võttis ta auto, tegi täis peaga avariisid, müüs asju maha, võttis Silvi pangakaardi, tegi selle tühjaks, täielik sigadus! Selle inimese koht peaks olema vanglas!" kurjustab Elgula ning lisab, et Silvi pojaga sama nime kandva Silveri sõltuvusteks olid ka veel hasartmängud.

Sõbranna Liina Orlova leiab veidi leebemalt, et küllap valdas lauljat ikkagi tõeliselt suur ja kõikehõlmav armastus, mis talle elujõudu andis. "Ta ei kurtnud ju kunagi, oli alati vormis ja alati laulis ja oli maailmale avatud. Me ei teadnud, et tal oli vähk ja et need siirded olid juba jõudnud ajju...," ohkab Orlova.

Ema häbitu kavaleriga sama nime kandev poeg Silver Vrait on nüüdseks endale andestanud selle, et ei rääkinud emaga armastuse teemadel ning polnud talle piisavalt toeks, ajendades selle, et ema läks internetiavarustest tuge otsima. Võlad on hetkel kustutamisel, kuid see võtab aega, sest ei Silver ega ta elukaaslane teeni kuigi kõrget palka.