«Mu südames oleks nagu miljon värvi juures!» õhkab lauljanna Sofia Rubina, kes sai oktoobris tütar Naima emaks.

Sofia Rubina (27) ja tema ameeriklasest abikaasa Jason Hunter (28) võtavad Kroonika vastu Tartus oma hubases kodus. Laual on tee ja koogid. Sofia räägiks puhtas eesti keeles, aga sel korral ajame juttu inglise keeles, mis on selle pere igapäevasuhtluse keel. Okstest punutud häll on tõstetud emme-issi magamistuppa – beebi Naima teeb selles lõunauinakut.

Miks te valisite elukohaks Tartu?
Sofia: See on mu vanemate korter, minu lapsepõlvekodu. Kuna ema ja isa tahtsid Tallinna kolida, siis vahetasime korterid ära. Mu ema kavatseb pealinna maja osta ja kutsuda sinna elama ka oma vanemad, kes on praegu Venemaal. Meile sobis Tartusse kolimine, sest olime otsustanud, et laps sünnib erakliinikus Elite.
Jason: Mulle väga meeldis, et seal on loodud kodune õhkkond.

Jason, sa oled Eestis olnud veidi rohkem kui kolm kuud. Mida arvad siinsest elust?
Inimesed on lahked ja toredad ning siinsed muusikud võtsid mu samuti hästi vastu. Loomulikult olid mul algul teatud kartused, näiteks keelebarjäär tegi mulle muret. Aga siin osatakse väga hästi inglise keelt. Sofia pere on samuti väga toetav. Tema ema ei räägi eriti inglise keelt, aga ta ikkagi püüab, ja mina katsun vene keelt õppida.