"Esimeses ultrahelis sain ma teada, et tulemas on kaksikud. See oli väga tore uudis. Ma mõtlesin, et kohe on mängukaaslane olemas. Pärast seda olid väga positiivsed kolm nädalat. Siis saatis arst mind testile ja selgus, et tulemas on ikkagi nelikud," meenutas ema seda, kuidas ta rõõmsast uudisest teada sai.

Nelikute ema Tiina Nirgi sõnul oli mitmikute sünd midagi sellist, mille peale nad isegi mõelnud ei olnud. "Selle peale ei tulegi, isegi kaksikud ei tulnud pähegi. Eks see oli ikka suur segadus, kui selgus, et on ikkagi neli last," sõnas uhke ema.

"See oli üllatus ka arstidele, mitmed vaatasid üle ja tunnistasid, et ongi neli. Kõik nad kasvasid tasapisi ja siis harjusime ka meie mõttega, et ongi neli!"

Elu muutus ema jaoks keerulisemaks, elama pidi ühe päeva korraga ja pidevalt kontrollis käima. "Kui läksin nädala pärast kontrolli, siis oli kõik alles. Kuu aega hiljem oli samuti kõik korras. Siis tekkis ka lootus, et kõik lähebki hästi. Kui nad peavad sündima, siis me ei hakka vahele segama. Mõtlesime, et vaatame, kuidas läheb," rääkis Tiina Nirgi.

"26 nädalat sai täis ja siis ma jäin haiglasse. Kui midagi oleks juhtunud, oli abi kohe olemas. Ma sain haiglas olla kaks nädalat ja siis lapsed sündisid. Kõigepealt sündis Luise, siis Lagle, Leene ja kõige viimasena Loore."

Esimene tutvus nelikutega oli ema jaoks veidi hirmutav kogemus, sest ta ei olnud kunagi enneagseid lapsi näinud. "Ma ei kujutanud ette, kui väikesed nad on. Mure oli suur, et kuidas nad ikka hakkama saavad. Sünnitusmajas olime umbes kaks nädalat," tunnistas Tiina Nirgi.

Sajandi esimeste nelikute ema oli kurb, et laste isa ei saanud rohkem haiglas abiks ja toeks olla. Isa oleks tahtnud lastega rohkem olla, aga haiglas ei olnud selleks lihtsalt ruumi. Haigla töötajate sõnul on perepalatid väga vajalikud, kuna isad jäävad muidu lastest kaugeks.

"Jõulutunneli" annetustelefonid avati 1. detsembril ning need jäävad avatuks 31. detsembri südaööni. Helistades numbrile 900 7701 saab annetada 5 eurot, numbrile 900 7702 annetatakse 10 eurot ja numbrile 900 7703 annetatakse 25 eurot.

"Jõulutunnel" on eetris kahel päeval: 23. detsembril kell 20.45 ja 25. detsembril läbi päeva - saade alustab hommikul kell 10 ja kokkuvõtted tehakse õhtul pärast "Aktuaalset kaamerat". Saatejuhid on Margit Kilumets ja Urmas Vaino.