“Laps tuleb siis, kui jumal annab. Meie Nataljaga muudkui ootame,” rääkis Lokk SL Õhtulehele.

Süsimusti päikeseprille kandev pime poolikute kätega 30aastane mees ei kurda ka sompus ja pimedate sügisilmade ajal depressiooni.

Lokkide uhiuus korter Sõle tänaval -avatud köögiga elutuba, õhtupäikesepoolne magamistuba, vannituba — on kujundatud Arne soovil ja Natalja heakskiidul pastelsetes toonides. “Elada juba võib. Tore on rahulikult kahekesi olla,” ütles Arne.

“Palju asju on veel puudu — pesumasin, mitu valgustit ja muud. Kogume raha, kõike korraga ei saa,” toonitab pererahvas siiski. Korter on valve all. Turvafirma Feba direktor Valeri Konovalov on Arne sõber ja raha selle eest ei võta.

10 aastat maksab Arne oma vanem-eridemineerija keskmisest palgast, mis talle elu lõpuni määrati, kuus 5500 krooni pangaliisinguks.

“Natalja saab riigilt minu ööpäevaringse hooldamise eest 400 krooni,” ütles Arne. Kui Udmurtiast Arne juurde kolinud naine väsib või end halvasti tunneb, annab mehe ema talle puhkust. Kuid uue korteriga on tegemist ning paar võttis kõrgkoolist, kus nad tudeerivad psühholoogiat, akadeemilise puhkuse.

Sel ajal kui naine muid asju toimetab, peab Arne endale ise tegevust otsima. “Põhiliselt vaatan telekat või kuulan muusikat. Kõige parem variant — magada,” oli Arne ajaveetmisvõimaluste vähesuse pärast pisut kurb.

Vigasena pole ta end kordagi näinud — unenägudes on tal käed ja silmad alati alles.

Täiskarsklane Lokk ei ole. Päevases läheb ikka pudel õlut ja juba muretseb ta enesekriitiliselt oma kasvava kõhukese pärast. Viina Lokk enam ei armasta. “Enne oli teisiti — sai ikka seiklusi. Nüüd natuke võtan ja juba magan,” ütles Arne.

Päevas kulub tal umbes pakk Marlborot. Nataša pistab mehel suitsu suhu ning valvab, et Lokk tuhka raputada märkab ja koni õigel ajal tuhatoosi kustutab. “Teinekord ongi mul selline tunne, et mina üksi tõmban — kõik sõbrad on loobunud,” rääkis Lokk enesekriitiliselt.

Lokkide korteris on Natalja elu kergendamiseks ka Venemaalt muretsetud spetsiaalne osooniaparaat, mis õhu puhtaks teeb ja vastavalt lõhnavedelikule värsket ookeani- või metsahõngu levitab.

Suvel tähistasid Arne ja Nataša oma kolmandat pulma-aastapäeva.

Mõlemad kinnitasid, et tulised vaidlused, mis pisiasjadest alguse saavad, on nende peres igapäevased asjad. “Täpselt nagu tavalistes peredes,” rõhutas Arne.