“Tervis on hea! Ei ole ma juba kümmekond aastat ühtegi haigust põdenud, ei grippi, köha ega nohu ega ka ühtegi teist haigust. Tunne on hea, kuigi alati võib ka veel parem olla,” kiitis täna 79-aastaseks saav Rüütel ajalehele Meie Maa.

Aastail 2001–2006 presidendi ametit pidanud Saaremaa mees Arnold Rüütel rääkis, et kavatseb sünnipäeva pidada Tallinnas perekonna ringis ning ootab külla ehk ka mõnd lähimat sõpra-tuttavat.

Oma Laimjala vallas asuvat Saaremaa-kodu ei ole Arnold Rüütel saanud viimasel ajal kuigi tihti külastada, sest ÜRO instituudi UNITAR erivolitustega vanemspetsialisti ametikoht, mida ta praegu peab, võtab küllaltki palju aega ära.

“Mind on palutud mitmel pool poliitilistele probleemidele positiivselt kaasa aidata,” lausus Arnold Rüütel. “Eelkõige Ukrainas, kus ma käisin, püüan vastu tulla president Juštšenko palvele nõustada teda mitmete reformide tegemisel, kodanikuühiskonna kujundamisel ja omavalitsuste küsimuses ning uue põhiseaduse väljatöötamisel. Aga ka Eesti ja Ukraina kahepoolsete suhete arendamisel nii majanduse, teaduse kui muus vallas.”