Heategevusoksjonil on müügis Erki Noole ja Heiki Navitrolla unikaalsed esemed ja tööd ning sellel saab osaleda internetiaadressil osta.delfi.ee.

Kõige enam on oksjonipakkumisi kogunud Heiki Navitrolla graafika “Teo päev”, mis pärast 14 pakkumist on müügis hinnaga 1401 krooni.

Kõige kallimat hinda, 2000 krooni, pakutakse teise Navitrolla graafika eest “See on minu lemmik kirik”, mida kunstnik oksjoni avamisel pidas üheks oma õnnestunumaks graafiliseks tööks.

Delfi juhatuse esimehe Ville Jehe sõnul on oksjoni senine käik olnud oodatust edukam. “Samas, vaadates esmete tänaseid hindu, on neil siiski veel tõusuruumi. Eriti odavateks võiks hetkel pidada Erki Noole naelikuid, millega ta Sydney olümpial 1500m läbis. Nende oksjonihind on 1101 krooni, mis on madalam tippklassi naelikute poehinnast. Usun, et mõnele oma poega sportima õhutavale papale oleks see hea jõulukingilahendus,” ütles Jehe.

“Esialgu uskusime, et suudame üritusega koguda 30 000 krooni ringis, kuid huvi nii heategevuse kui Erki Noole ja Heiki Navitrolla esemete ja tööde suhtes on ootamatult suur. Usume, et oleme suutnud antud oksjoni korraldamisega teha ärimeestele ja kollektsionääridele lihtsamaks heategevuses osalemise,” sõnas Jehe.

Internetioksjonil aadressil osta.delfi.ee on kokku väljas 11 toodet.

Muuhulgas on saadaval Erki Noole võistlusdress Götzisest, kus on ka põhikonkurentide Roman Sebrle ja Tomas Dvoraki autogrammid ning skulptor Tauno Kangro tehtud Reval Cup´i mälestusmedal. Heiki Navitrollalt on väljas 5 graafilist tööd. Vastavalt internetioksjonite toimumise maailmapraktikale, mis on juurdunud ka Eestis, jälgivad tähtajalisi oksjone paljud huvilised kuni viimase päevani, mil tegelikult pakkumisi tegema hakatakse. Seega tõuseb nimatatud kaupade hind ilmselt veel oluliselt.

Osta.ee -l on juba pea 14 500 registeerunud kasutajat. Kokku on läbi OSTA.EE toimunud juba üle 50 000 erineva oksjoni.