Värskes ajakirjas jagame rõõmsat uudist Kristina Karjalaineni kihlumisest ning sedapuhku meenutame täispikkuses Kroonika intervjuud ajast, kus Miss Estonia veel vaba ja vallaline oli ning õiget armastust enda ellu ootas.

1.07.2016 | Kristina Karjalainen: väikesi kalu meres jagub, kuid ma tahan suurt haid!

"Ükski suhe ei toimi kuigi pikalt, kui pole head seksi," ütleb Kristina Karjalainen, Miss Estonia 2013.

Kristina (26) kevad algas kuumas suhtes Kirilliga (29), kuid suvesse astus ta üksinda. "Ma ei taha sel teemal pikalt peatuda. Liiga vara...," ütleb kaunitar. "Ma võin rääkida sellest, mida ma suhtes olles ei kannata. Üks on näiteks manipuleerimine ja teine see, kui keegi pidevalt kontrollib. Viimase puhul tekib mul tunne, et oleksin nagu puuri pistetud metsloom – ahistab! Kui sellised asjad juba suhte alguses paistavad, siis on teada, et asi ei toimi. Liigne armukadedus on jube! Ja ma ei kannata ka seda, kui mu sõpru kritiseerima asutakse." 

Kuidas südamevalust üle saada? 
"Mul on palju sõpru, kes mind kuulavad ja aitavad. Rääkimine aitab ja rääkima peab. Samuti on oluline osata nautida iseenda seltskonda. Ma hellitan ennast näiteks hea toiduga, vaatan mõnusaid filme. Nooremana arvasin, et südamevalust saab üle pidutsedes, kuid see on ikka väga vale arusaam. Pidutsemine pigem süvendab kehva enesetunnet, sest sa ju valetad iseendale, et kõik oleks justkui hästi." 

On sul suhetes olnud rohkem rõõmu või peavalu?
Mõlemat võrdselt. Mu elu on nagu yin ja yang – ei ole üht ilma teiseta. Ükski suhe pole täiuslik ja ükski inimene pole täiuslik. Ausalt öeldes on mul enda kõrvale väga raske leida meest, kes mu karjääri, tööd mõistaks. Mul on olnud ilusaid suhteid, kus olen inimesena palju kasvanud ja õppinud, enda kohta teada saanud. Üks mu sõbranna ütles hiljuti, et sina, Kristina, meeste pärast küll ära muretse – meres on kalu küll! Ma vastasin, et jah, väikesi kalu tõesti jagub, kuid ma tahan suurt haid!

Mille üle sa täna rõõmu tunned?
Oma koera, chihuahua Prada, sõprade ja töö üle. Saan tegeleda sellega, mis mulle meeldib – modellinduse ja näitlemisega. Ja ma lähen uuesti kooli. Sain kahele erialale sisse. Ma pean tegema valiku, kas asun õppima turismindust või sünkroontõlget. Kui võimalik, võtan mõlemad ained. Tegelikult olen ma väga spontaanne inimene. Võin ühel päeval teha midagi sellist, mida mitte keegi minust ei oota ja ka kõige lähedasemad vaatavad suu lahti. Ma ise ka!

Mis peab olema mehes, kes su põlvist nõrgaks võtab?
Enesekindlus ja huumorimeel. Hea mees on härrasmees ja nagu kalju, kelle kõrval naine end turvaliselt tunneb. Ma vihkan memmepoegi, kes ei oska mehena käituda, kel pole selgroogu. Mul on tänases mõistes üsna aegunud arusaamad – mees olgu mees ja naine olgu naine. Ma ei saaks iial olla feministidega ühes paadis! Mees peab olema perepea. Ja muidugi peab mehel olema välimust ning ta võiks hästi riides käia. Kõige tähtsam on mõistagi sisemus. Mulle on mu tööde käigus rikastelt meestelt igasuguseid pakkumisi tulnud, kuid rahaga mind ei võlu. Ma ei suudaks iial sellises suhtes olla, mis baseerub majanduslikul heaolul.

Kes on mees, keda sa sügavalt imetled?
Minu vanaisa! Ta oli suurepärane mees ja hea abikaasa mu vanaemale. Temas oli autoriteeti, kuid samas ka palju soojust. Ja ta pidas alati oma lubadustest kinni. Vot sellist meest tahan ma endale ka.

Sul on olnud poiss-sõpru sinust vanemaid ja nooremaid. Armastus vanust ei küsi?
Ei. Suurim vanusevahe on olnud 23 aastat, kuid see ei seganud mind. Vanus on lihtsalt number, sest tegelikult sõltub kõik ikka hingelisest küpsusest ja ellusuhtumisest. Tunnen kahekümneseid, kes elavad ja käituvad nagu vanainimesed, ja üle-neljakümneseid, kes on nooruslikud ja täis positiivset energiat.

Sa oled ilus naine, kel jagub välimust ja sisemust. Tunned sa vahel, et sinu välimusest sügavamale ei jõuta?
Muidugi, ja väga tihti! Seda stereotüüpset blondiinidesse suhtumist ja kui sa oled veel ka miss ja modell – muidugi tajun! Tegelikult ma pikalt selliste inimestega ei suhtle, kes minu kestast kaugemale ei näe. Milleks end raisata.

Pildid, mida sa endast Facebooki ja Instagrami postitad, on väga seksikad – dekolteed on sügavamast sügavamad. Naudid tähelepanu?
Valetan, kui ütlen, et see mulle ei meeldi. Samas ei ole ma naine, kes peab igal hetkel tähelepanu keskpunktis olema. Uute piltide lisamine sotsiaalmeediasse on osa mu tööst. See on asi, mida ma mõnes mõttes pean tegema, et mind märgataks.

Sa pole varjanud, et oled mitmeid kordi noa all käinud. Oled ilulõikuseid ka kahetseda jõudnud?
Kolm aastat tagasi paigaldati mulle rinnaimplantaadid ja ma pole seda kordagi kahetsenud. Ka huuled on saanud süste – mu enda huuled olid lihtsalt olematud kriipsud! Kui inimesel on terve enesehinnang, siis ta võib endale teha mida tahes, kuid muidugi hea maitse piires. Neid inimesi, kes on lõikustega üle piiri läinud, on kahju vaadata. Kõige hullem ongi see, kui üks operatsioon tehakse ära ja juba hakatakse järgmist planeerima. See näitab inimese sisemist ebastabiilsust.

Kas suhe, kus on suurepärane üksteisemõistmine, kuid keskpärane seks, saab toimida?
Ükski suhe ei toimi kuigi pikalt, kui pole head seksi. Suhtes peab olema kirge ja füüsilist tõmmet.

The Smilersil on lugu, kus öeldakse, et jalgpall on parem kui seks. Oled nendega nõus?
Kindlasti mitte! Olen kuulnud, et mõni mees on suisa nii suur jalgpallifänn, et on eelistanud teleri ees istumist mõnusale seksile. Uskumatu! Ma ise pole õnneks sellisesse olukorda sattunud. Ma ei ole jalgpallifänn ja eelistan pigem korv- ja pesapalli.

Sul on hoolitsetud välimus, ilusad riided, kodu Helsingis. Saad seda kõike iseenda sissetulekutest lubada?
Ma saan hakkama. Teen tööd ja elatan end ise. Tõsi, isale on jäänud sisse vana harjumus oma kallile tütrele igakuiselt 40 eurot taskuraha anda. Jah, ma tunnistan, et mul on olnud aegu, mil on rahaliselt väga raske olnud, kuid need on õnneks möödas. Lahkusin kodust väga noorelt. Ma olen alates 16. eluaastast töötanud ja end ise elatanud. Muidugi olen ma väga tänulik sponsoritele, tänu kellele saan tasuta näohooldust, riideid ja meiki. See on väga suur asi. Mul on põnevaid projekte, milles osalen. Tegin hiljuti väikese rolli uues Soome filmis “Rendel“. See jõuab kinodesse aasta lõpus. Teen promotööd, tõlgin. Mulle meeldib, kui korraga on mitu rauda tules ja pidevalt midagi teha. Ma ei suuda ühe koha peal istuda. See väsitab.

Unistad sa emaks saamisest?
Muidugi! Varem ma ei tahtnud lapsi ja arvasin, et beebipalavik tabab mind alles ehk 35+ vanuses, kuid nüüd oma parimate sõprade lapsi vaadates tunnen, et tahan ka. Mul võiks olla kaks, maksimum kolm last. Olen ise pere ainus laps ja olin alati kurb, et mul polnud kellegagi mängida. Tean, et lapsevanemaks olemine on suur töö. Tahaksin olla ema, kellel on oma lapsele palju aega. Üks on kindel – selle kõige juures ei tohi ennast naisena unustada, kuid laps saab minu elus olema kindlasti esikohal.

Jaga
Kommentaarid