Tegu on juba viienda indialasega, kes ürituse 50-aastase ajaloo jooksul on selle kõrgeima tiitli võitnud. Auhinnarahaks sai miss India 100.000 dollarit.

Chopra sõnul armastab ta gospellaulu ja ja India aidsiteadlikkuse programmis töötamist. Tuleviku jaoks on tal juba põhjalikud plaanid, kuigi ta on alles teismeline.

“Kavatsen õppida kliinilist psühholoogiat, et mõista, miks inimesed hulluks lähevad,” ütles ta.

Miss Indial tuli konkureerida 95 kauneima naisega kogu maailmast, et võita ihaldatud missikrooni, mis kindlustab talle aastase kuulsusesära. Eriti tihedat konkurentsi pakkusid Choprale Itaalia ja Türgi miss.

Esmalt näidati tüdrukuid bikiinides Maldiivide rannal, seejärel õhtukleitides. Närvitsevate missidega vestles USA saatejuht Jerry Springer.

Springerile oli kergenduseks, et Miss Maailma valimine nii kiiresti läks.

“Kui me oleksime USA presidenti valinud…” ütles ta publiku naeru saatel.

Feministid on missivõistlust naisi alandavaks karjalaadaks sõimanud, kuid korraldajate ja võistlejate sõnul on tänapäeval enamus osavõtjaist intelligentsed noored naised, kes õpivad advokaatideks, arstideks ja insenerideks.

“Sel võistlusel on märk küljes ja nii see ka jääb, kuni inimesed hakkavad seda lähemalt nägema,” ütles Chopra. “Siin on nii palju ilusaid tüdrukuid ja ainus asi, mis neid eristab, on intelligentsus,” lisas ta.

Briti ettevõtja Eric Morley, kes misside MM-i 1951. aastal asutas, suri novembris 82-aastasena. Tema lese Julia sõnul soovinuks mees, et iludusvõistluste traditsioon jätkuks.

“Ma tean, et ta tahaks, et tänane õhtu oleks pidu,” kinnitas lesk.