13. oktoobril kuulutati USA folkmuusika legend Bob Dylan Nobeli kirjanduspreemia laureaadiks, kuid mees ei kommenteerinud tunnustuse pälvimist tervelt kaks nädalat. "Nobeli kirjanduspreemia laureaadi" tiitel ilmus vaid hetkeks Dylani ametlikule kodulehele, aga hiljem see siiski eemaldati. Muusiku lakoonilisus pani komitee liikmeid kulmu kortsutama, kuid lõpuks sõnas Dylan väljaandele Telegraph, et rõõmus uudis muutis ta sõnatuks ja võimaluse korral tahaks ta auhinnatseremooniast osa võtta.

Paraku pidi kultusmuusik vaid mõned päevad hiljem personaalse kirja vahendusel teatama, et ei saa varasemalt kokku lepitud kohustuste tõttu üleandmistseremooniale ilmuda. Õnneks on talle leitud asendus ning suursündmusel astub lavale hoopis punk-poetess Patti Smith, kes esitab Bob Dylani hittlugu "A Hard Rain's A-Gonna Fall", vahendab Billboard.

Olgugi, et Bob Dylan ise kohale ei ilmu, edastatakse Stockholmis toimuval banketil siiski tema tänukõne. Samuti on staar kohustatud andma enne juunit Nobeli preemia laureaatidele kombeks saanud loengu.