Ameerikas üles kasvanud, kuid kaheksa aastat tagasi Eestisse kolinud \"eestlane\" William Vesilind näeb siinset naist kui uhket, jäärapäist ja sihikindlat!

 
Kinnisvarakonsultant William Vesilind, kes Eestisse kolides kaheksa aastat tagasi kultuurišokki küll ei saanud, kuid paljud asjad olid talle siiski võõrad ja tundusid imelikud. Üheks neist oli näiteks eesti naine, kes oma välimuselt on maailma üks kauneimaid, kuid iseloomult….
“Eesti naised on uhked, jäärapäised ja sihikindlad olevused, kes ei põrka eesmärgi nimel tagasi ühegi takistuse ees. Olgu naise sooviks uus teksapaar või pardiliha-sandwich, kui naine tahab, peab ta selle saama!” kirjeldab William lühidalt neid naisi, kellega tema on kokku puutunud märtsikuu ajakirjale Cosmopolitan.
Tihti on aga nii, et naine töötleb oma meest senikaua, kuni see aitab tal soovitu kätte saada. Samuti tundub Vesilinnu arvates kummaline ja meeste suhtes ülekohtune, et nad peavad olema naisele nii õnneallikateks, turvatunde jagajateks, armastatuks, sõbraks, autojuhiks ja ärakuulajaks.
“Kummaline, sest kuigi eesti naine näib olevat väga iseteadev, toetub ta tihti nii füüsiliselt, majanduslikult kui ka emotsionaalselt oma partnerile!”. William arvab, et naistel oleks vaja suhtevõrgustikku, võimalikult palju erinevaid sõpru ja tuttavaid, kellele toetuda ning mehe koorumust vähendada.