Abikaasad KRIS TASKA (34) ja MARIA AVDJUSHKO (40) on ühes filmiprodutsendist sõbra Juhan Sauliga võtnud nõuks teha võimas läbimurre nõudlikule Vene filmiturule.


Maria kinnitab, et neil on plaanis lausa kümme projekti, millest esimese võtted algasid ülemöödunud reedel Jüri tehnopargis.
«Teeme koostööd kuulsa Vene režissööri ja näitleja Sergei Bondartšuki poja Fjodor Bondartšukiga, kellele kuulub Vene üks juhtivaid filmistuudioid,» tutvustab Maria.
Tegemist on müstilise põnevikuga, mängivad peamiselt vene noored tõusvad tähed.
Maria sõnul on film kammerlik, selles on vaid seitse tegelast ning võtted toimuvad ühes kohas. Võteteks on ehitatud 2000ruutmeetrine paviljon, kus filmitakse 34 päeva jutti. «See on Eestis pretsedent, et võteteks tehti nii võimas ehitis. Ta sobib ideaalselt temaatikaga, mille tegevus toimub KGB laboratooriumis, kuhu noored juhuslikult satuvad ja kust nad enam välja ei pääse.»
Maria lisab, et kuna tegemist on noorte staarnäitlejatega, on palju sekeldamist, et nende elu-olu siin korraldada. «Ühe näitleja agendiks on lausa krahvinna,» vihjab Maria näitlejate staatusele.
Triaad Taska–Avdjushko–Saul ei saa niipea hinge tõmmata — septembris ja oktoobris algavad kahe komöödia võtted, mis on samuti venekeelsed.