Siiski ei plaani Obama hakata oma telesõus vastanduma president Trumpile või konservatiividele, pigem on fookus tuua rahva ette tuua inspireerivad lood elust enesest. Siiski on see tema jaosk vapustav võimalus jagada enda mõtteid veel laiema auditooriumiga – praegu on tal Twitteris üle 101 miljoni jälgija, Facebookis veel 55 miljonit otsa.

“President Obama on alati uskunud lugude rääkimise jõusse,” rääkis Eric Schultz, endise riigipea nõunik. “Terve elu on nad toonud esile lugusid, mis muudavad maailma paremaks. Hetkel mõtisklevad nad tuleviku üle ning otsivad endale uusi väljundeid nende lugude jagamiseks,” kirjeldas nõunik presidendi ja tema kaasa mõtteid.

Barack Obama ühes tütardega

Hetkel on lauas näiteks mõte teha jutusaade, milles Obama modereeriks teemasid, mis olid ka tema presidendiks olemise ajal fookuses – haigekassa, valimisõigus, immigratsioon, välispoliitika, kliimamuutused, lisaks veel Michelle’i esileediks olemise ajal tähtsa teemana olnud tervislik eluviis.
Pole veel selge, palju Obamad raha teletöö eest hakkavad saama, ühelt poolt on nad selles vallas kogenematud, samas on ka teisedki ettevõtted tahtnud presidendipaarile käppa peale panna. Endine riigipea on pärast ametist lahkumist hoidnud madalat profiili, ühes kaasaga kirjutavad nad mõlemad memuaare, mille eest nad saavad väidetavalt üle 60 miljoni dollari, lisaks käib president üle terve maailma kõnelemas. Samas on teda Washingtonis, kus perekond elab, näha haruharva.