Cartland kirjutas 725 romaani

Wikipedia kohaselt on Cartlandist enam müüdud vaid William Shakespeare'i ja Agatha Christie raamatuid. Tema romantilisi armastusromaane on tõlgitud kümnetesse keeltesse ja Cartland on maailmas kuuendaks enamtõlgitud autor.

Aastal 1901 9. juulil sündinud Cartland alustas tööd seltskonnareporterina ja kirjutas oma esimese romaani "Jig Saw" aastal 1920. Toona oli Cartland vaid 19aastane.

Kokku on Cartlandilt ilmunud 725 romaani, millest enamus on menukid. Maailmas on raamatuid müüdud kokku üle miljardi ja tõlgitud 38 keelde.

Truudusetu abielu

Barbara Catlandi elu oli kui seebiooper. Oma esimese kihluse katkestas ta siis, kui sai teada, mida tähendab suguline vahekord ja kuidas lapsi saadakse. Nooruke Cartland kohkus sedavõrd, et otsustas mõnda aega vallaline olla.

Siiski sai tütarlaps šokist üle ja abiellus Alexander George McCorquodale`iga, kellega kooselu ajal sündis tal tütar Raine. Hiljem teatas Cartland, et tema abikaasa ei olegi Raine'i isa...

See kooselu nurjus täielikult ja lahutus oli tulvil etteheiteid. Nimelt süüdistas Barbara oma abikaasat truudusetuses ja tema mees teatas omakorda, et naine maganud tema sugulase Hugh McCorquodale`iga. Kui abielu lahutati, abiellus Barbara oma endise abikaasa sugulase Hugh McCorquodale`iga ja neile sündis kaks poega.

Ekspert igal alal

Cartland oli eluajal soositud meediapersoon, kes andis kuni oma surmani intervjuusid nii suhete, tervise, religiooni kui ka poliitikaelu eksperdina.

Tema kaubamärgiks olid roosad rõivad, suled ja võltsteemandeid kandvad puudlid, keda Cartland kõikjale kaasa tassis.

Barbara Cartland elas 98aastaseks. Ta suri 21. mail aastal 2000.

Barbara Cartlandi fänndi ei pea ka pärast tema surma pettuma - Cartlandist jäi üle 160 käsikirja, mida tema pärijad siiani avaldavad. Aastas ilmub 12 raamatut.