Modell BEATRICE, Oleg Belokrõlovi ja Raul Andressoni kõmuline kolmikabielu on möödanik. Täna jagab kaunitar eluaset DJna tuntud PRIIT KUUSIKuga.

#p2p#Alles see oli, kui skandaalne modell Beatrice elas ühes korteris oma teise abikaasa Oleg Belokrõlovi ning kolmanda mehe Raul Andressoniga, ning oli mõlemaga korraga ka abielus. Esimesega neist ilmalikult, teisega kiriklikult. Nüüdseks on nii Belokrõlovist kui ka Andressonist saanud Beatrice (32) isiklik ajalugu ning seltskonnadaami kõrval troonib järjekordne mees, DJ-na tuntud Priit Kuusik (37).

Mees, kes otsib
Priit Kuusikul on kogu aeg kiire. Küll võtab ta vastu Eestisse saabuvaid Arizona indiaanlasi ja korraldab nendega indiaanihuviliste laagrit, küll mängib Café VSis plaate ning korraldab igasugu üritusi.

«Mõned inimesed on sellised, kes otsivad kogu aeg.» Kahtlemata peab Kuusik ennast nende hulka kuuluvaks.

Kuusik peab oluliseks, et ta on loonud teatud asju, mida Eestis varem polnud. «Et olen suutnud anda midagi Tallinna elusse — uut ja positiivset, mis loob trende ja mille järgi hakatakse teisi asju tegema!»

Ööelu spetsialist
Priit Kuusik on elanud pikka aega Ameerika Ühendriikides, Los Angeleses ja New Yorgis, #p3v#viimati viibis ta New Yorgis koos Beatricega poolteist aastat. Neist metropolidest on pärit tema ammendamatu ööelu-kogemus.

Tallinnas käib Kuusik õhtul väljas korra kuus. Või, nagu ta ise ütleb: «Ei käigi!» Sest enamikus ööklubides on selline muusika, mille «biit pole piisav», et temasugusel isegi jalg liikuma hakkaks. «On ainult see, mis raadiost ja igalt poolt tuleb. Aga Ameerikas — New Yorgis, Los Angeleses ja Miamis — mängitakse ööklubides muusikat, mis pole veel raadiosse jõudnud!»

Õnn oli tema poolel, et ta sattus  New Yorgis bailama just siis, kui olid NY suurajad ning ennenägematult populaarne oli ööklubi «Tunnel». Aasta oli 1994.
Siis leidis Kuusik oma suure armastuse — plaadikeerutamise.

New Yorgis proovis ta esialgu ürituste promotsiooni, siis korraldamist, hiljem tekkis tal võimalus osta endale plaadimängijad ning mõne aja pärast juba ise lounge’ides ja baarides mängida.

Need kogemused tegid temast Eesti tagasihoidliku klubielu jaoks hindamatu ideeallika.
Tarkvarakonsultant Jürgen Kaljuvee tutvustab oma sõpra kui vibe’i idee Eestisse toojat. Ometi teavad kõik, et vibe peod on koos naha ja karvadega Helen Mahmastoli ja Kuno Tehva pärusmaa. Selgub, et siiski mitte.

Kes sünnitas vibed?
Kui Kuusik 1998. aastal Ameerikast naasis, avastas New Yorgi võhmale võtva ööeluga harjunud mees, et Eestis on ainuke «päris» ürituse moodi üritus Mutant Disco. «Visuaalselt igav!»
«Mahmastolil ja Tehval oli mõte midagi teha. Helenil olid meediasuhted, Kuno oli vana sõber. Mul oli juba Ameerikas mõte, et Eestisse tulles proovin kindlasti klubielule kaasa aidata. Kohe, kui ma Liiva keskust nägin, mõtlesin: vau, see on kõva koht! Sellest saaks dekoratsioonide, muusika ja muude vahenditega teha väga kange ürituse.»
Kuusik andis ka üritusele nime — vibe, mis slängis tähendab inimeste vibratsiooni klubis, kus kõigil on hea olla. Ja rahvas tuli.

Miks siis Kuusik kõrvale tõmbus, kui asi hooga käima lükatud?
#p4p#«Sest finantspoole peal hakkas vassimine ja see mulle ei meeldinud. Jõudsime kokkuleppele, et annan kõik ära, loovutan vibe’i neile.» Kuusik ei eita, et igaühel oli vibe’i õnnestumisel oma osa. «Aga kontseptsiooniline osa oli kõige rohkem minu!»
Kuusiku järgmine projekt oli «Võitlev Sõna», mis tema sõnul  osutus parajaks pähkliks. Koht ei läinud käima, inimesed ei saanud aru, mida neile pakutakse, majanaabrid, näiteks filmidiiva Eve Kivi, kaebasid, et muusika on kõva.

«Tegin seal sama, mida vibe’i juures — andsin oma hinge. Valgus, muusika, meeskond, menüü...» räägib Kuusik. Omanike vahetudes tuli ta sealtki ära — uus pakkumine ei rahuldanud.
Ja läks uuesti New Yorki, et katsetada DJ-karjääri.

Head teed, DJ!
New Yorgis tõdes Kuusik aga, et tema paljud tuttavad olid linnast minema sõitnud või teiste asjadega tegelema hakanud. Et aga klubidesse mängima pääseda, on vaja talenti, suhteid promootorite ja omanikega, mida on väga raske luua, kui sa ise kohapeal ei ela.
«Kõik küsivad, palju sa rahvast tood, mitte et millist muusikat sa mängid!» räägib Kuusik. Ja kui sa rahvast ei too, lastakse ehk üks-kaks õhtut mängida ning öeldakse, et tore oli, aga head teed. Ja rahvast mitte toonud DJ võtab oma plaadid ja kõrvaklapid ning läheb, nagu seda teevad paljud NYs.
Beatrice ja Priit tulid tagasi Eestisse.

Beatrice valitseb köögis
Äsja võõrustasid Beatrice ja Priit oma kodus Tartu Gurmaanide Kokteiliklubi. Esmakordselt toimus  klubi üritus kellegi eraterritooriumil. Beatrice koos oma lähedastega vehkis päev otsa pirukaid küpsetada.

«Huvitav,» ütleb kokapaberitega Kuusik, «kodus on peamine kokkaja Beatrice.» Kuusik tükeldab ja hakib, Beatrice küpsetab roa, paneb maitsed kokku: «Ja ta teeb seda fantastiliselt!» Kodusel toidulaual on nii eesti kui ka vene, itaalia ja india toite.
Beatrice on hea kokk. Kuusikule meeldib turul käia: «Värsked tomatid! Värsked kurgid! Otse Eestimaalt! Fantastiline!»

Ja räägib loo, kuidas ta koos indiaanlastega otsis Eestimaal kasvatatud viljast tehtud jahu, et ühe kindla rituaali raames putru keeta. «Ja ainuke, mis me leidsime, oli manna, kujutad sa ette!»  See teeb Kuusiku murelikuks.

Taas trendi toomas
Oma sõpradelt, Arizona indiaanlastelt, keda ta juba neljandat aastat tänavu Eestis võõrustas, on Kuusik õppinud rohkem maa väärtustamist kui kodanikuõpetus koolis seda kaheteistkümne aastaga suudaks. «Kui mina saaks, siis ma paneks piirid kinni, et säilitada seda ürgsust, mis meil siin veel on,» räägib maailmakodanik Kuusik erinevate aktsentidega kergelt varjutatud eesti keeles.

Kuhu elu teda ennast edasi viib, ei oska ta veel arvata. «Proovin kogemusi jagada, et oleks progressi!» ütleb ta ja loetleb trendikaid kohti, mis pärast lipulaeva «Võitlevat Sõna» on tekkinud: «Pegasus», «Spirit», «Bocca»…

Järgmiseks asub Kuusik koos New Yorgis elava sõbra Jürgen Kaljuveega Tallinnas lounge’i kultuuri aretama. Kuusik on ettevõtmise tegevjuht. Lounge peaks avama uksed uuel aastal.

Saab näha, kas Kuusiku järjekordne trenditoomine kodumaa pinnale kannab vilja.