Suve jooksul avastas Knowles seenior enda särkide peal pisikese veretäpi. "kurtsin sellest oma naisele ning ka tema oli märganud sarnast täpikest linade peal," meenutab Knowles. "Läksin otsekohe arsti juurde, kus mulle tehti mammogramm." Seejärel avastati mehe rinnust vähk, vahendab Entertainment News.

Geenitest näitas, et Knowlesi perekonnas esineb muteerunud BRCA2 geen, mis seab pereliikmed erinevate vähkkasvajate riskigruppi. "Ülejäänud elu jooksul pean sageli käima kõiksugu uuringutel: mammogrammid, sagedased eesnäärme kontrollid ning MRI testid kuni elu lõpuni," räägib Knowles.

See tähendab, et riskigruppi kuuluvad ka mehe lapsed Beyonce ning Solange Knowles, kes käisid samuti teste läbimas.

"Õppisin, et ka meestel esineb rinnavähk, kuid selle kohta puuduvad adekvaatsed andmed, sest piisavalt mehi ei pöördu murega arsti poole," ütleb pereisa. "Ma loodan, et inimesed saavad minu näitel aru, et sellist asja on võimalik üle elada ning väga tähtis on testid võimalikult vara ära teha.

Täna tunneb Mathew Knowles end tugevamalt kui varem. "Ma lõpetasin joomise. Tahtsin alustada oma tervisega puhtalt lehelt ning rohkem mediteerida ning sporti teha," jagab mees soovitusi. "Minu nägemus maailmast on muutunud."