Uues autobiograafilises raamatus räägib Melinda sellest, kuidas ta 1995. aastal esimest last oodates ei julgenud oma mehele ootusest rääkidagi. Põhjus oli lihtne: Melinda teadis, et pärast sünnitust ei kujuta ta ette, et ta jätkaks Microsoftis ning nende senine suhe muutub jäädavalt.

Kuid Gates kinnitab, et see ei olnud otsus, mida ta tegi traditsioonide pärast või seetõttu, et keegi teda oleks survestanud. "Ma siiani usun, et naistel peaks olema võimalus valida, kas nad tahavad jääda koju või minna tööle," kirjutab Melinda.

"Kuid see oli suur löök Billi jaoks. Minu olek Microsoftis oli suur osa meie elust," tunnistab ta. Raamatus meenutab ta, kuidas ta Billiga kohtus ning arvutigeenius tundis lõpuks, et on kohtunud võrdväärse partneriga.

Kuigi Gates'ide perekond pole pidanud mitukümmend aastat raha pärast muretsema, siis Melinda tunneb tihti nende rikkuse pärast piinlikust. "Juba varakult, kui me olime alles kihlatud, kolisime korralikku pereelamusse, kuid juba poolteist aastat hiljem kolisime meeletult suurde majja, mida Bill hakkas ehitama juba siis kui ta alles poissmees oli. Ma arvan, et mul oli seetõttu juba isiklik kriis."

"Ma olin ema väikese lapsega ja abikaasaga, kes koguaeg reisis ning ma pidin kolima sellesse gigantsesse majja. Ma mõtlesin, et mida inimesed minust peaksid mõtlema, kuna see maja polnud üldse minulik. Sellest hetkest saadik hakkasin ma pürgima võrdse suhte suunas."

Praeguseks arvab Melinda, et 20 aastaga on pikk tee tuldud. Tema sõnul on Bill õppinud, kuidas olla võrdne ja tema on teinud sammu üles, et jõuda samale tasandile.