«Mäletan, et meie esimesel kohtumisel mulle Indrek üldse ei meeldinud,» sõnab Birgit Õigemeel. Muusikaärimees Indrek Sarrap, õnneseen, kes lauljatari endale sai, usub, et juhtus see, mis vahel teatris – nende esmakohtumisel ta lihtsalt näitles üle!

Sel aastal teineteise õigsuses äratundmisele jõudnud Birgit Õigemeelele (23) ja Indrek Sarrapile (33) on need esimesed ühised jõulud. Brigit lubab sel korral esmakordselt isegi oma Tallinna koju kuuse tuua!

Indrek on muusikaringkondades tuntud kui muusik ning mitme ettevõtmise ihu ja hing, eestseisja ja -vedaja. Ta on näiteks firma Enjoy Entertainment juht ja tüdrukute viiulitrio Violina mänedžer. Kuid mitte ainult. Indrek võib õndsal jõuluaal vaid kõigevägevamat tänada, et ta on omandanud omal ajal kontrabassimängu oskuse. Just mulluse jõulukontsertide sarja ajal Birgitiga laval olles nende suhe tasahilju särisema hakkaski. Ka tänavu astub Indrek Birgitiga lavale – Eestimaa kirikutes loovad nad pühademeeleolu koos Ott Leplandi ja saatest  «Laulupealinn» tuntud Kohila Segakooriga.

 

Kas publik saab mingisuguse vihje lavalt, et jõulutuur on teile ka kui suhte aastapäeva tähistamise tuur, sest kokku viis teid ju mullune jõulukontsertide sari «Jõulud südames»?

Birgit: Jah, mingil määral. Päris aastapäevaks me seda siiski ei pea, sest jõulutuuril said meist kõigest head sõbrad, suhteks kujunes sõprus pisut hiljem.

Indrek: Tänu sellele tuurile on jõuluaeg meile nüüd väga tähendusrikas küll.

{poolik}

Birgit mõtiskles läinud aastal Kroonikas, et viie aasta pärast tahaks ta abielus ja lapse ema olla. Indrek, oled sa lähiaastatel valmis sarnaseks teoks nagu Johnny Cash, kes kosis oma June Carteri otse laval?

I.: Ma ei tunne end küll päris Johni Cashina, aga tänud hea idee eest! Eks me näe, mis üllatusi elu toob. Kui abielluda, siis võiks olla selles nii kindel, et see kestaks niisama kaua kui Cashil ja Carteril.

Indrek, sa mängisid mullusel jõulutuuril Birgiti saatebändis basskitarri. Astute te ka tänavu koos üles?

B.: Jah!

I.: Tegelikult oli tegemist elektrilise kontrabassiga, mis on Eestis suht harva esinev «monstrum». Aga jah, ma naudin väga teiste tööde kõrvalt pillimängu ning kui avaneb võimalus mängida koos Eesti parimate muusikutega, ei saa võimalust käest lasta. 

Mille poolest see tuur erineb eelnevate aastate omadest?

B: Mul on suur rõõm, et saan laulda koos oma kodukandist Kohilast pärit kooriga, mis saatesarja «Laulupealinn» jaoks loodi, ja Otiga, kellega me enne koos laulnud ei ole. Muidugi on mul ka hea meel, et mu elukaaslane ja head sõbrad meid saadavad. Oleme sel aastal kontserdi repertuaari veidi hoolikamalt kokku pannud kui eelmistel aastatel, sest soovin publikule midagi uut ja huvitavat pakkuda. Usun, et kontserdid tulevad väga siirad ja armsad, sest laval on üheskoos head sõbrad.

I: Oleme, jah, ühest sõprusringkonnast pannud inimesed kokku. Nii Birgit ja Ott kui ka ansambel Swingers, kuhu kuuluvad Mihkel Mattisen, Timo Vendt, Kaspar Kalluste ja mina – oleme kõik head sõbrad ning lavaline sünergia ja feeling tuleb kindlasti kaasahaarav. Seda võib julgelt lubada.

On teil plaanis pärast tuuri oma aastast tutvust kuidagi tähistada?

B: Ei oska veel öelda, kuid väike reisile mineku plaan on meil küll.

I: Me naudime kodus diivanil lösutamist ja kilode kaupa ebatervislike snäkkide söömist, kuid kindlasti tahaks jõuda kogunenud rasvu näiteks kuhugi Tirooli ilusate mägede keskele maha raputama – tehes seda kas suusatades või lumelauaga sõites. Aga oleme suht viimase hetke otsustajad, nii et äkki tuleb hoopis mõni parem idee. Elame-näeme!

Te olite enne lähedaseks saamist kaks aastat tuttavad. Meenutage, mida te teineteisest endamisi pärast tutvumist arvasite-mõtlesite, milline oli esmamulje?

B: Me olime tuttavad umbes kaks aastat, kuid nägime teineteist selle aja jooksul võib olla paar-kolm korda. Ma mäletan, et meie esimesel kohtumisel mulle Indrek üldse ei meeldinud. Pärast seda kohtumist rääkisin ma päris paljudele tuttavatelegi, et teate, ma kohtasin seda Violina mänedžeri ja ta ei ole üldse lahe vend. (Naerab.) Ma ei oskagi öelda, miks mul nii vale esmamulje jäi, aga mäletan, et see kohtumine ikkagi kuidagi puudutas mind. Miks ma muidu sellest rääkisin. Hiljem tuli välja, et tegemist on kõige armsama ja heatahtlikuma inimesega üldse. Seega, väike õppetund kõigile – esmamulje võib olla vägagi petlik. 

I: (Muigab.) Minul nii ekstreemset seika vastu panna pole, aga Birgiti juttu kuulates arvan, et juhtus see, mis teatriski vahel juhtub – ju siis esimesel kohtumisel üritasin Birgitile muljet avaldada ja näitlesin veidi üle. Mehed, suhtesoovitus – ärge tehke seda!

Birgit on öelnud, et kuna te olite juba varem tuttavad, siis see ei olnud armumine esimesest silmapilgust. Meenub teile see hetk, olukord, kus miski sisimas liigahtas ja avas teise osas silmad millekski enamaks?

B.: (Muheleb.) Minul see «hetk» käis vist pisut hiljem kui Indrekul, aga las see jääda ainult minu ja tema teada.

I.: Mina, nagu paljud teised eestlased, nägin tegelikult Birgitit esimest korda superstaarisaates ja mäletan, et juba seda vaadates mõtlesin, et nii tore, mõistlik ja armas tüdruk. Aastad läksid, aga ju siis see esimene tunne jäi kuidagi kripeldama...

Indrek, sa oled omistanud Birgitile kõige ilusamad omadused – ta on väga siiras, lõbus, armas, ilus, tark ja osav. Veelgi tähtsamaks pead sa aga ühesuguseid väärtushinnanguid. Millised need on?

I.: Neid on palju ja need tulevad välja kõikvõimalikes hetkedes, mis igapäevaelus ette tulevad, nagu kas või vanatädile bussis istekoha pakkumine või märkamine, et sinu kaaslane on prügiämbri välja viinud või nõud ära pesnud. Aga laias laastus on tähtsaimad asjad ikka need elu põhialused – et teed teistele seda, mida sa tahaks, et sulle tehtaks, ning et kõike, mis on elus tähtis, ei saa rahas mõõta. Muidugi on oluline ka üritamine oma eluga kuhugi eesmärgini jõuda, olgu see siis kas karjäär või mõni eraeluline siht. Inimene peaks teadma, et ta elul on mingi eesmärk, ja selle poole püüdlema, mitte niisama «vegeteerima».

Birgit, millised mehelikud omadused su Indreku puhul jalust nõrgaks võtsid ja – siiani võtavad?

B: Mulle meeldib Indreku juures kõik, see mul jalad nõrgaks võtabki... Kuidas saab olla võimalik, et sulle meeldib inimese juures kõik?

Mida avastasid-leidsid Indrekus sellist, mida sa polnud teiste meeste puhul kohanud?

B: Ta on kogu aeg positiivne ja heatahtlik, ta ei ole mitte kunagi mulle midagi halba öelnud, ta on lihtsalt läbinisti väga hea inimene.

Teie vanusevahe on kümme aastat. Milline vanusevahe on ühes suhtes teie mõistes normaalne, milline mõõdukas, milline liiga suur?

B: Mõned aastad tagasi ma kümme aastat vanemaid mehi ei vaadanud, olin koos omaealisega ja see tundus siis õige. Nüüd ma aga tunnen, et kõige olulisem on, et inimesed oleksid elus sama koha peal. Vanusel ei ole mitte mingisugust tähtsust ning pigem tunnen end pisut vanema mehega just turvaliselt ja hoituna.

I: Jah, eks me kõik tunneme inimesi, kes näevad välja 20aastased, aga tegelikult on 40sed. Või on ka 50aastaseid, kes räägivad 20aastase juttu, jne. Lõppkokkuvõttes on kõik kinni inimeses. Naistele soovitaks kindlasti meesterahvast, kes on juba «sarved maha jooksnud», kuigi jällegi, mõnel kestab see sarvede mahajooksmine surmani. Üldjuhul tekib minul vanusevahele vaadates küsimus ikka pea ainult siis, kui mees on 90aastane miljardär ja daam on 25aastane kena näitsik. Siis tekib ikka väike kahtluseuss... (Naerab.) Aga kes teab, igasugu imelikke liigub ringi.

Indrek, loomulikult on Birgit ennekõike naine, aga tegemist on ka superstaariga! Mis tunne on seista tuntud kaunitari kõrval, kellel peatuvad meeste pilgud sagedamini kui teistel naistel?

I: Tegeledes pikalt artistide mänedžeerimisega ja liikudes muusikute seltskonnas väiksest peale, on mul kasvanud suhteliselt paks nahk – ma olen õppinud sellest mööda vaatama. Kui kellegi pilk Birgitil tundub liiga uuriv, siis uurin omalt poolt pilgu omanikku vastu. Aga õnneks on Birgit mulle asja suhteliselt lihtsaks teinud, sest ta ei katseta mu peal vana tuntud nippi – teen mehe armukadedaks, siis ta armastab mind rohkem!

Kuidas olete end suhte parema toimimise nimel käsile võtnud, muutnud?

B: Mina tunnen, et olen muutunud natuke rahulikumaks ja kindlasti positiivsemaks. Vahel tunnen, et tänu Indrekule tahan ma olla parem inimene.

I: Tuleb tunnistada, et olen tahtlikult muutunud veidi kodukanaks või -kukeks või kuidas seda mehe kohta saab öelda. On meeldiv, et sind ootab kodus keegi, kelle juurde minekut ja lihtsalt olemist väga ootad.

Birgit on avaldanud kunagi arvamust, et erinevad huvid teevad paarisuhte huvitavaks, nii et ei tasuks olla pidevalt ninapidi koos. Teie olete ühe ala inimesed. On teil siiski ka erinevaid huvisid, hobisid ja toimetamisi?

B: (Naerab.) Ma võtaksin oma kunagise arvamusavalduse tagasi! Nüüd ma näen, et ühised huvid teevad suhte huvitavaks ja tugevaks. Meile meeldib kõike koos teha ja ma ei oskagi hetkel öelda, mis on see hobi, mis meeldiks ainult mulle…

I: See on tõesti väga imelik endalegi, aga ei oska niimoodi paugupealt kohe midagi välja tuua. Ainukese asjana tuleb kohe meelde, et Birgit on ka väga hea kokk, mida minu kohta kindlasti öelda ei saa...

Ikka juhtub, et majja sigineb väike riid. Mis teid kaaslase puhul pahurdab ja kumb on see, kes esimesena lepitust otsima tuleb?

B.: Me pole siiani tülitsenud, Indrekuga on üsna võimatu tülitseda. Aga kui ma peaksin millegipärast ärrituma, siis on tema minu rahustaja.

Teil on elukogemust ka varasematest suhetest. On see suhe praegu teile selles mõttes puhas nauding, et ka kõik teie eksid on teiega tänaseks rahu teinud?

B.: Jah, võib vist nii öelda.

I.: Ka minu eelmised suhted on lõppenud tervete nõude ja siniste silmadeta. Ma arvan, et inimesed, kes ei suuda rahumeelselt lahku minna, on kas nõrgad või mitte väga arukad.

Kuidas te tänavuse aasta kokku võtaksite?

B.:2011 on kahtlemata üks meie lemmikaastaid viimasest aastasajast.

Milliseid ettevalmistusi jõuludeks teete?

B.: Esimesed verivorstid, mandariinid ja piparkoogid on söödud. Jõulukaunistuste šopingule veel lähme, sest siiani pole lihtsalt jõudnud. Mina olen ka väga õnnelik, et saan esimest korda jõuludeks koju kuuse, nimelt olen eelmistel aastatel mõelnud, et koju pole kuuske vaja, sest jõululaupäeval olen nagunii maal vanemate juures. See aasta tuleb siis veidi erilisem.

I.: (Heatujuliselt.) Ja mina elan Birgiti ponnistustele õhinal kaasa. Samas olen ka käinud oma ema juures juba piparkoogitainast maitsmas, mis on kindlasti plaanis koos ka pannile panna. Taigen maitses hästi.

Kus ja kuidas kavatsete aastavahetuse veeta?

B.: Ei oska veel öelda.

I.: Uue aasta peab kombe kohaselt võtma vastu inimestega, keda järgmisel aastal kõige rohkem tahad näha, ja tegema asju, mida järgmiselt aastalt kõige rohkem ootad. Seega, kui soovid tervist ja armsaid inimesi järgmiseks aastaks enda ümber, peaks vist minema näiteks kõigi sõprade ja armsate inimestega koos trenni.

Mida võiks taat Lapimaa põhjatipust teile kingikotti susata ja uus aasta tuua?

B.: Et uus aasta tuleks sama ilus kui eelmine!

I.: Ma nõustun siinkohal Birgitiga täielikult!