Dylan-isa on kirjutanud võimsa laulu valmivale kodusõja-draamale, poeg Jesse aga peab läbirääkimisi noortekomöödia “American Pie” kolmanda osa lavastamiseks.

Bob Dylan (61) kirjutas laulu “Üle rohelise mäe” (“Crossing Over the Green Mountain”) filmile “Jumalad ja kindralid” (“Gods and Generals”), mis peaks esilinastuma detsembris, teatas Warner Bros. Pictures kolmapäeval.

Umbes seitsmeminutine laul on “haarav, liigutav ballaad, mis meenutab Dylani varaseimaid töid, kuid on täienenud pika elu jooksul kogunenud mõistmisega,” teatas stuudio.

Ron Maxwelli “Jumalad ja kindralid” on lavastatud Jeff Shaara romaani järgi. Dylani laul ilmub ka tema plaadifirma Columbia Records ’soundtrack’-albumis.

Mullu filmilauluga “Asjad on muutunud” (“Things Have Changed”) Oscari võitnud Dylan esines hiljuti ka läbipõlenud muusikuna filmis “Maskeeritud & anonüümne” (“Masked & Anonymous”). See on tema esimene filmiroll pärast 1987. aastal kehva vastuvõtu saanud “Tuliseid südameid” (Hearts of Fire”).

Mullu marihuaana-komöödiaga “Kui kõrgel” (How High) lavastajadebüüdi teinud Jesse Dylan isub nüüd “American Pie 3,” mille võtted algavad jaanuaris ja mis peaks linastuma 2003. aasta augustis.

Dylani noorem poeg Jakob on Grammy-võitjast rockbändi Wallflowers juht.