Geldof, kes vahetas oma kahvatava popikuulsuse 1985. aastal heategevuskontserdi korraldamise vastu, et aidata miljoneid nälgivaid etiooplasi, nõustus politsei ettepanekuga meelsasti, teatas ajaleht The Independent reedel.

“Olen paar korda politsei abi vajanud ja nad on mind ka aidanud. Leidsin, et nad on tohutult kaastundlikud ja mõistvad,” seletas Geldof.

Näljaabi eest rüütliseisusse tõstetud laulja sattus uuesti avalikkuse tähelepanu alla 1994. aastal, mil tuli päevavalgele tema telediktorist abikaasa Paula Yatesi armulugu INXS-i laulja Michael Hutchence’iga ning järgnes Geldofi ja Yatesi lahutus.

Pärast Hutchence’i surma Sydney hotellis 1997. aastal ja Yatesi surma kolm aastat hiljem lapsendas Geldof oma naise ja Hutchence’i tütre Tiger Lilly. Juba varem oli ta määratud enda ja Yatesi kolme lapse Fifi Trixibelle’i, Peaches’i ja Pixie hooldajaks.

Seega pole sugugi imestusväärt, et Geldofi osa värbamiskampaanias on seotud võitlusega laste kuritrvitamise vastu.

“Olla politseinik, kelle isiklik otsus võib alatiseks lõhkuda kellegi perekonna või rikkuda lapse psühholoogilise tasakaalu, tähendab suurt vastutust,” selgitas Geldof.