Elioni juhatuse esimees, tippjuht Valdur Laid on kindel, et igaühest võib saada nelja kuuga maratonijooksja, kui tal vaid tahtmist jätkub. Berliini kergejõustiku MMi vaatas ta kohapeal.

Valdur (39) hüppas enne Madonna kontserti läbi Kadrioru staadionilt, kus Eesti kümnevõistluse koondis tegi viimaseid Berliini MMi eelseid treeninguid. See oli tema esimene tööpäev pärast puhkust.

Mida puhkuse ajal tegid?
Nautisin Eestimaa kena suve ja käisin kuulamas ansamblit U2 nende kodulinnas Dublinis. Ülejäänud aja veetsin Setumaal, Pärnus ja suvekodus Harjumaal. Sõitsime perega ringi, ööbisime sõprade juures ja turismitaludes.
Kas kala ka püüdsid?
Kalal käisin eelmisel nädalavahetusel Saaremaal. Ma ei ole kõige suurem kalamees, naudin lihtsalt looduses olemist ja lastega koos ajaviitmist. Tütar on juba üheksateist ja õpib ülikoolis, poeg on kaheteistkümnene. Saagiks saime terve võrgutäie lesta.
Kas teed sporti või oled rohkem tugitoolisportlane?
Sport on hinges juba mõnda aega. Harrastan ise ja jälgin huviga Eesti tippude sooritusi nii võistlustel, kohapeal kui ka teleri vahendusel. Olen osalenud maratonil, iganädalaselt sõidan jalgrattaga ja mängin tennist.
Kuidas maraton oli?
Lootsin paremat tulemust, võrreldes sellega, milleks lõplik aeg kujunes. Finišis mõtlesin, et enam taolist asja ette ei võta. Kuid praegu ärgitan juba ühte sõpra maratonil osalema ja kinkisin talle 40. sünnipäevaks mõned nõuandvad raamatud. Kui ta plaanib joosta, siis lubasin ka ise kaasa minna. Ma arvan, et nelja kuuga võib igaühest maratonijooksja saada.
 #end#
Kuidas masu mõjub telekommunikatsiooni sektorile?
Kuigi telekomiteenused on inimestele väga vajalikud ja seetõttu nad säästavad pigem mujalt, on ilmselge, et üldine majandusseis avaldab selget mõju ka meile. 2010 näib tulevat väga keeruline aasta. Paljud ettevõtted on muutmas nii oma äriloogikat kui ka klientidele pakutavaid teenuseid.
Milline on su isiklik majandusseis? Olid sa kõva ahmija vahepealsetel headel aegadel või võtsid tagasihoidlikke riske?
Pigem olin tagasihoidlik riskide võtja ja väga üleshaibitud kohtadesse ei investeerinud. Teisalt võis õnne olla ka sellest, et kiire töögraafiku tõttu ei jõudnud paljudesse investeerimisvõimalustesse süveneda.
Aga kinnisvaraomaniku «rõõmud»?
Kinnisvaratehinguid ma buumi ajal ei teinud. Olen püüdnud hoida protsesse kontrolli all. Lõplik seis selgub alati hiljem.
Kuidas läheb Eesti majandusel?
Elame, näeme. Sõltub, kui kiiresti majandus väljaspool Eestit taastub. Ilma ekspordita ja ainult sisetarbimise najal Eesti majandust käima ei tõmba. Kui tuttavate inimestega kokku satun, siis on kuulda puidu- ja metallitöötlemise poole pealt, et eksport on taastumas. Nendel, kes raske aja üle elasid, on tellimused tekkimas ja asjad positiivsemaks muutumas.
Meie klientide käitumises veel paranemist ei märka. Väga kõrge töötuse tase on üks suur probleemide allikas, selle taandumine võtab naaberriikide kogemuse järgi kaua aega.
Kas oskad pakkuda mingeid kiireid retsepte?
Kiireid retsepte siinkohal ei ole, peame kõik raskete aegadega kohanema.
Tagantjärele on hea tõdeda, et olime Elionis mitmeid muutusi käivitanud juba enne kriisi puhkemist ja seetõttu ei pea praeguses olukorras otseselt tulekahju kustutama.
Kas jälgid Berliini MMi telerist?
Kümnevõistlust ja kettaheidet vaatasin Berliinis. Elion on Eesti Kergejõustikuliidu peatoetaja, kuid paneb õla alla ka teistele laia kandepinnaga spordialadele, seda nii tipp- kui ka rahvaspordis. Eesti Olümpiakomitee pikaajalise partnerina toetame Eesti sporti ja esindatust maailma olümpiaareenidel. Liialdamata võib öelda, et sport on oluline ka meie töötajatele. Meie spordiklubi on firmasiseselt väga populaarne ja toetame seda igati, et meie inimesed oleksid füüsiliselt aktiivsed ning seeläbi ka tööalaselt võimekad.